Η Beat δημιουργεί engineering hub στο Άμστερνταμ

Η Beat δημιουργεί engineering hub στο Άμστερνταμ

Σε φάση εκρηκτικής ανάπτυξης βρίσκεται το Beat, αποτέλεσμα της οποίας είναι και η δημιουργία ενός ακόμα κέντρου μηχανικών στο Άμστερνταμ. Τα σχέδια της υλοποίησης του κέντρου έγιναν γνωστά την προηγούμενη Παρασκευή, μέσα από την εκτενή απάντηση του ιδρυτή του Beat, Νίκου Δρανδάκη, στο Facebook, για τις τελευταίες αλλαγές της ελληνικής εφαρμογής.

Στο κείμενό του ο κ. Δρανδάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία επενδύει σε τεχνολογίες, όπως machine learning (μηχανική μάθηση) και ΑΙ (τεχνητή Νοημοσύνη) και γι’ αυτό το λόγο ανοίγει ένα νέο engineering hub στο Άμστερνταμ, παραπέμποντας για περισσότερες λεπτομέρειες στις επίσημες ανακοινώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις επόμενες ημέρες.

Η επιλογή του Άμστερνταμ δεν είναι τυχαία. Η ολλανδική πόλη θεωρείται ένα από τα πιο ενεργά startup hubs σε όλη την Ευρώπη, αποτελεί ευρωπαϊκή έδρα για πολλούς τεχνολογικούς γίγαντες, διαθέτει διεθνές τεχνολογικό ταλέντο, ενώ και ως προς το βιοτικό επίπεδο θεωρείται ότι αποτελεί μια πόλη με αξιοζήλευτη ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής. Με τη δημιουργία του δικού του κέντρου στο Άμστερνταμ το Beat στοχεύει να αποτελέσει και αυτό κομμάτι της εκκόλαψης ιδεών που συμβαίνει στην ολλανδική πρωτεύουσα, αντλώντας ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό. Ωστόσο, όπως μας διευκρίνισε εκπρόσωπος της εταιρείας, η υλοποίηση του κέντρου έχει αποκλειστικά σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες remote engineering που έχουν προκύψει από το σύνολο της δραστηριότητας του Beat και δεν υποδεικνύει κάποια σχέδια για την εμπορική είσοδο του Beat στην Ολλανδία.

Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε από τις ανοικτές θέσεις εργασίας στο site της εφαρμογής, το Beat αναζητά τουλάχιστον 10 άτομα που θα εργαστούν στο συγκεκριμένο κέντρο στην αρχική φάση της δημιουργίας του.

 

Περισσότερα από 600 άτομα η συνολική ομάδα του Beat

Ενδεικτική της εντυπωσιακής ανάπτυξης του Beat τα τελευταία χρόνια είναι η εκρηκτική αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας. Σχεδόν δυόμιση χρόνια μετά την εξαγορά από τον όμιλο της Daimler AG το 2017 η ελληνική ομάδα της εταιρείας έχει σχεδόν εξαπλασιαστεί, αφού από τα 56 άτομα τότε, έχει φθάσει πλέον τα 300. Ο αριθμός της ελληνικής ομάδας θα συνεχίσει να μεγαλώνει, ενώ μέσα στο Φθινόπωρο αναμένεται και η μετεγκατάσταση του συνόλου του δυναμικού στην Αθήνα σε νέο χώρο στην περιοχή της Πανόρμου.

Συνολικά το Beat απασχολεί αυτή τη στιγμή περισσότερα από 600 άτομα, με την δραστηριότητά του πλέον να περιλαμβάνει πέντε χώρες (Ελλάδα, Περού, Χιλή, Κολομβία, Μεξικό) και περισσότερες από 10 μεγάλες πόλεις, καθώς η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από μία πόλεις ανά χώρα. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η Κολομβία, όπου εκτός της πρωτεύουσας Μπογκοτά, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στο Μεντεγίν και το Κάλι. Ωστόσο, η ανάπτυξη δεν σταματάει εδώ καθώς πολύ σύντομα η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει την περαιτέρω επέκτασή της σε νέες αγορές της Λατινικής Αμερικής.

Ταυτόχρονα, στη δραστηριότητά της στη συγκεκριμένη περιοχή η εταιρεία αναπτύσσει και νέες υπηρεσίες, εκτός της κλασικής εύρεσης ταξί, όπως το Beat Lite, μία πιο προσιτή υπηρεσία μεταφοράς ή το Beat Luxi, που αποτελεί την premium έκδοση.

THE BEAT APP,ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home