Sony: ξεκινάει την διάθεση των πρώτων 8Κ τηλεοράσεων στις αρχές Ιουνίου

Deasy @ 20.05.2019
Sony: ξεκινάει την διάθεση των πρώτων 8Κ τηλεοράσεων στις αρχές Ιουνίου

Μεγάλες σε ίντσες και κατά συνέπεια σε τιμές είναι οι πρώτες 8Κ τηλεοράσεις της Sony, η διάθεση των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Ιουνίου σε επιλεγμένους εμπόρους λιανικής στην Ευρώπη.

Οι πρώτες τηλεοράσεις υπερυψηλής ανάλυσης ανήκουν στην οικογένεια ZG9 8Κ HDR Full Array LED και θα είναι διαθέσιμες στις 98 και στις 85 ίντσες. Και τα δύο μοντέλα ανήκουν στη σειρά Master, η οποία σύμφωνα με τη Sony αντιπροσωπεύει την κορυφαία ποιότητα εικόνας, χρώματος, αντίθεσης και ευκρίνειας για τους οικιακούς χρήστες. Ταυτόχρονα, έρχονται με εξελιγμένα χαρακτηριστικά, όπως οι λειτουργίες Netflix Calibrated και IMAX Enhanced, που διασφαλίζουν ότι το περιεχόμενο αναπαράγεται ακριβώς όπως είχε σχεδιαστεί, ενώ ενσωματώνουν και τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή εικόνας, X1 Ultimate για ακρίβεια στη λεπτομέρεια και την αντίθεση. Ο ίδιος επεξεργαστής δίνει τη δυνατότητα στο 8K X-Reality PRO να αναβαθμίσει οποιοδήποτε περιεχόμενο, ώστε να είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στην πραγματική ποιότητα εικόνας 8Κ χρησιμοποιώντας μια νέα, αποκλειστική βάση δεδομένων 8K για πιο ακριβή και λεπτομερή αναβάθμιση.

Ο ήχος υψηλής ποιότητας αποτελεί βασικό κομμάτι της συνολικής εμπειρίας, γι’ αυτό και οι ZG9 τηλεοράσεις διαθέτουν τη νέα λειτουργία Sound-from-Picture Reality που αναπαράγει πιστά τη θέση προέλευσης του ήχου στην οθόνη, ώστε όταν οι ηθοποιοί μιλούν, ο ήχος να έρχεται απευθείας από το στόμα τους και όχι από ένα ηχείο μακριά στο κάτω μέρος της τηλεόρασης. Εν συντομία, η οθόνη μετατρέπεται στο κεντρικό ηχείο. Επιπροσθέτως, η ηχητική εμπειρία ενισχύεται από το Dolby Atmos2, το οποίο προσθέτει ένα ευρύ, πλούσιο πεδίο ήχου

Επιπλέον, έχουν αναπτυχθεί καινούργιες τεχνολογίες αποκλειστικά για 8Κ, για τη σειρά ZG9, συμπεριλαμβανομένου και του Backlight Master Drive με full-array local dimming και 8K X-tended Dynamic Range PRO. Το Backlight Master Drive στη ZG9 προσφέρει εξαιρετικά πυκνά στοιχεία LED, τα οποία ελέγχονται ανεξάρτητα, καταλήγοντας σε μια άνευ προηγουμένου αντίθεση με έντονη φωτεινότητα και βαθιά μαύρα. Επιπροσθέτως, για να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτό το σύστημα οπίσθιου φωτισμού, το 8K X-tended Dynamic Range PRO χρησιμοποιεί την αποθηκευμένη ενέργεια για να αυξήσει έξυπνα τη φωτεινότητα στις περιοχές όπου πρέπει να ενισχυθεί.

Οι ZG9 8K HDR Full Array LED τηλεοράσεις διαθέτουν τη λειτουργία Sony Android TV, η οποία υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών από το Google Play, συμπεριλαμβανομένων του YouTube, του Netflix, του Prime Video και πολλών άλλων (η διαθεσιμότητα ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή). Για να γίνει η τηλεόραση και το σπίτι ακόμη πιο έξυπνα, οι τηλεοράσεις ZG9 και AG9 έχουν ενσωματωμένο το Google Assistant, όπως επίσης και τα απαραίτητα μικρόφωνα. Οι θεατές μπορούν απλά να μιλήσουν στην τηλεόραση χρησιμοποιώντας το Google Assistant για να προγραμματίσουν γρήγορα την ημέρα τους, να ανακαλύψουν περιεχόμενο ή να δουν τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και πολλά άλλα. (Η διαθεσιμότητα του Google Assistant διαφέρει ανά περιοχή.) Οι τηλεοράσεις έχουν επίσης τη δυνατότητα σύνδεσης με δημοφιλή «smart» ηχεία, όπως τα LF-S50G και SRS-XB501G της Sony, τη συσκευή Google Home ή τη συσκευή Amazon Echo. Με τα έξυπνα αυτά ηχεία, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν την τηλεόρασή τους και να παρακολουθούν περιεχόμενο απλώς με τη χρήση της φωνής τους - περισσότερες λειτουργίες θα ακολουθήσουν σύντομα.

Επιπλέον, θα είναι συμβατές με το AirPlay 2 και το HomeKit της Apple. Το AirPlay 2 σας επιτρέπει να μεταφέρετε εύκολα περιεχόμενο από το iPhone, το iPad και το Mac σας απευθείας στη Sony τηλεόραση σας.

Το κόστος των δύο τηλεοράσεων, όπως μπορείτε να φανταστείτε, ανεβαίνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, με την τιμή στο μοντέλο των 85 ιντσών να ανεβαίνει στα 16.395 ευρώ και σε εκείνο των 98 ιντσών στα 81.982!

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,8K ΑΝΑΛΥΣΗ,SONY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home