Διαγωνισμός για 20.000 θέσεις έξυπνης στάθμευσης

Είκοσι εκατ. ευρώ για έξυπνη στάθμευση.

Διαγωνισμός για 20.000 θέσεις έξυπνης στάθμευσης

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάπτυξη και λειτουργία συστήματος έξυπνης στάθμευσης που θα διαχειρίζεται 20.000 θέσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας προχώρησε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Μέχρι σήμερα έχουμε δει διάφορες εφαρμογές για την έξυπνη διαχείριση των θέσεων στάθμευσης αλλά φαίνεται πως η κυβέρνηση θέλει να πάρει πάνω της το θέμα με ένα κεντρικό σύστημα που θα καλύπτει διάφορους δήμους της χώρας.

Ο προϋπολογισμός των 20 εκατ. ευρώ είναι ελκυστικός και υποψιαζόμστε πως αρκετά σχήματα θα δείξουν ενδιαφέρον. Δεδομένου ότι η πλατφόρμα θα βασίζεται σε λογικές τύπου Internet of Things θεωρούμε επίσης βέβαιο πως το παρών θα δώσουν και οι εταιρείες κινητής. Καθώς λοιπόν θα περιμένουμε τα σχήματα που θα καταθέσουν προτάσεις μέχρι τις 20 Μαϊου, όταν και λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος ρίχνουμε μια ματιά στα βασικά χαρακτηριστικά του έργου όπως τα περιγράφει το υπουργείο:

Τεχνολογικά, το έργο στηρίζεται σε καινοτόμες λύσεις που βασίζονται στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων και περιλαμβάνει:

  • Αισθητήρες στάθμευσης που ελέγχουν τη θέση στάθμευσης και μπορούν να τοποθετηθούν στο οδόστρωμα ή το πεζοδρόμιο.
  • Τεχνολογία Geo-Location, η οποία «οδηγεί» τον οδηγό στην ελεύθερη θέση στάθμευσης μέσω smartphone και τον ενημερώνει για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καιρικά φαινόμενα ή/και τρέχουσες δραστηριότητες του Δήμου, ενώ με την ίδια τεχνολογία ειδοποιείται η αρμόδια δημοτική υπηρεσία για παράνομη κατάληψη της θέσης.
  • Εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής (εφαρμογές smartphone, αγορά προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης μέσω sms ή κάρτας).
  • Εκπαίδευση του προσωπικού των ΟΤΑ, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για την επιτυχή εφαρμογή ενός καινοτόμου και πρωτοποριακού έργου.
ΕΞΥΠΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ,INTERNET OF THINGS,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home