Χτύπησε και την Ελλάδα η παραβίαση του DNS

Χτύπησε και την Ελλάδα η παραβίαση του DNS

Τελικά και η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των χωρών, στις οποίες ομάδα αγνώστων κατάφερε να ξεγελάσει να ξεγελάσει το DNS και να δημιουργήσει παρακαμπτήριες οδούς, υποκλέπτοντας την διαδικτυακή κίνησή τους.

Η υπόθεση στην οποία αναφερθήκαμε προχθές, έγινε γνωστή από τη Cisco και στη λίστα των χωρών συμπεριλαμβάνονταν οι Αρμενία, Αλβανία, Κύπρος, Ιορδανία, Αίγυπτος, Ιράκ, Λίβανος, Συρία, Τουρκία και Αραβικά Εμιράτα. Όπως βλέπετε απουσιάζει η Ελλάδα, όμως συμπεριλαμβάνονται πλήθος χωρών που βρίσκονται γύρω μας. Τελικά όμως δεν ήμασταν τόσο τυχεροί, αφού σημερινή ενημέρωση από το «Μητρώο Ονομάτων Internet .gr και .ελ» προς τους διαχειριστές ελληνικών sites υποδεικνύει ότι επηρεάστηκε και η χώρα μας.

Η ενημέρωση του Μητρώου έχει ως εξής:

«Το Μητρώο ονομάτων χώρου με κατάληξη [.gr] και [.ελ] υπέστη επίθεση κατά των πληροφοριακών του συστημάτων. Η επίθεση αυτή είναι τμήμα μιας γενικότερης προσπάθειας, σε διεθνές επίπεδο, να επηρεασθεί αρνητικά η λειτουργία των Μητρώων ονομάτων του διαδικτύου. Από τη διερεύνηση του περιστατικού δεν προέκυψαν στοιχεία για διαρροή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Μητρώου ονομάτων χώρου με κατάληξη [.gr] και [.ελ] να διασφαλίσει την ακεραιότητα των δεδομένων του, καθώς και να προστατεύσει τους δικαιούχους των διαδικτυακών ονομάτων, προχώρησε σε άμεση αλλαγή των κωδικών εξουσιοδότησης των ονομάτων χώρου [.gr] και [.ελ].

Επιπρόσθετα, ως προληπτικό μέτρο προστασίας, αλλά και συνολικότερα για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα τροποποιηθεί η διαδικασία αλλαγής των κωδικών εξουσιοδότησης των ονομάτων χώρου [.gr] και [.ελ].

Σε περίπτωση που επιθυμείτε τη γνωστοποίηση του νέου κωδικού ή την αλλαγή του, μπορείτε να απευθυνθείτε στον καταχωρητή σας.»

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για την υπόθεση, όπως ανακοινώθηκε πριν μερικές ημέρες πατήστε εδώ.

ΧΑΚΕΡ,ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home