Στις 14 Μαΐου το 4ο Microsoft Summit

Η τεχνητή νοημοσύνη για τον άνθρωπο ο κεντρικός άξονας του event.

Στις 14 Μαΐου το 4ο Microsoft Summit
Ποιες είναι οι τάσεις και οι προκλήσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη; Πώς μπορεί να μεγιστοποιηθεί η ευκαιρία; Αλλά και πόσο σχετική είναι η ευκαιρία αυτή για τη χώρα μας; Τι πιστεύουν οι πολίτες; Πόσο έτοιμες είναι οι ελληνικές  επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα οφέλη που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες και να επενδύσουν στο ΑΙ;

Αυτά και άλλα ερωτήματα θα προσπαθήσουν να απαντηθούν στο 4ο Microsoft Summit που επιστρέφει στις 14 Μαΐου στην Κεντρική Λυρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τη δική τους οπτική στα παραπάνω ερωτήματα θα παρουσιάσουν σημαντικοί ομιλητές όπως:

- Ο Garry Kasparov - ο κορυφαίος σκακιστής όλων των εποχών. Θεωρείται ο μεγαλύτερος παίκτης σκάκι στην ιστορία, αφού από το 1985 – όταν και κέρδισε τον τίτλο του νεότερου παγκόσμιου πρωταθλητή – έως το 1996 ήταν ο αδιαφιλονίκητος παγκόσμιος πρωταθλητής. Έχασε πρώτη φορά το 1997 από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Σήμερα, είναι συγγραφέας και πολιτικός ακτιβιστής, ενώ συχνά μιλά για τη σχέση ανθρώπου-μηχανής.

- Ο Dr. Nicholas Christakis - ο ελληνικής καταγωγής κοινωνιολόγος-βιολόγος, καθηγητής του Yale, με πλούσιο συγγραφικό έργο. Έχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό Time ως ένας από τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο, ενώ έγινε παγκοσμίως γνωστός το 2009 με το βιβλίο ‘Connected’ όπου παρουσιάστηκαν στοιχεία σχετικά με το πώς τα κοινωνικά δίκτυα επηρεάζουν κάθε πλευρά της ζωής μας.

- Ο Saqib Shaikh - ο μηχανικός της Microsoft που έχασε την όρασή του σε ηλικία 7 ετών, κρύβεται πίσω από τη δημιουργία του Seeing AI app, της εφαρμογής που με τη βοήθεια του AI βοηθά ανθρώπους με προβλήματα όρασης περιγράφοντας ανθρώπους, κείμενο, και αντικείμενα.

- Ο Sean Alexander - ο επικεφαλής μηχανικός της Microsoft υπεύθυνος για τη στρατηγική σε θέματα ΑΙ τεχνολογίας. Τα τελευταία 20 χρόνια, ηγείται επιστημονικών ομάδων που εργάζονται για σημαντικές εφαρμογές του AI, όπως το Microsoft AI, το Kinect για Xbox, developer platforms. Η δουλειά του έχει αναγνωριστεί με βραβείο Emmy, και πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Η συμμετοχή στο Microsoft Summit είναι δωρεάν.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home