Επιτυχημένη δοκιμή για το Stratolaunch

Deasy @ 15.04.2019
Επιτυχημένη δοκιμή για το Stratolaunch

Ο Πολ Άλεν δεν μένει πια εδώ, αλλά αν ήταν ακόμα στα μέρη μας ξέρουμε τι θα έκανε το Σάββατο που μας πέρασε.

Το ημερολόγιο ήταν στις 13 Απριλίου 2019 όταν από έναν διάδρομο στην έρημο Μοχάβε απογειώθηκε το Stratolaunch, το μεγαλύτερο αεροσκάφος που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα.

Δεν θα το δεις να εκτελεί εμπορικές πτήσεις ούτε θα μπει στον στόλο κάποιας εταιρείας για να μεταφέρει τουρίστες από το Μπράιτον στα ελληνικά νησιά για παράδειγμα.

Το Stratolaunch είναι άλλη μία ιδέα για τη μείωση του κόστους αποστολής δορυφόρων και λοιπών… συμπράγαλων στο Διάστημα. Η σχεδίαση του αεροσκάφους ξεκίνησε το 2010 με τη συνεργασία της Stratolaunch με την SpaceX αλλά η σχέση αυτή δεν προχώρησε και πολύ, αφού σε δύο χρόνια οι δρόμοι των δύο εταιρειών χώρισαν.

Η εταιρεία του Πολ Άλεν συνέχισε μόνη της και το περασμένο Σάββατο, εννέα χρόνια μετά τα πρώτα σχέδια, το αεροπλάνο πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση, φτάνοντας σε υψόμετρο 15.000 ποδιών και με ταχύτητα 305 χλμ/ώρα (165 κόμβοι). Η πρώτη πτήση ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε 2,5 ώρες.

Το αεροπλάνο έχει έξι τουρμπίνες και μπορεί να μεταφέρει φορτία βάρους ως και 230 τόνων, ενώ το άνοιγμα των φτερών του φτάνει τα 117 μέτρα. Δείτε το βίντεο από την πρώτη απογείωση.

 

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ,PAUL ALLEN,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home