Πέθανε ο Paul Allen

Ο συνιδρυτής της Microsoft και μαικήνας έφυγε σε ηλικία 65 ετών

Deasy @ 16.10.2018
Πέθανε ο Paul Allen
Φωτογραφία αρχείου

Για τους περισσότερους ο Bill Gates και ο Steve Jobs είναι οι πιο γνωστοί από την προηγούμενη γενιά των ανθρώπων που διαμόρφωσαν τον τεχνολογικό κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα, όμως αυτοί δεν θα μπορούσαν να είναι μόνοι τους. Ο Paul Allen, συνιδρυτής της Microsoft και ένας από τους οραματιστές της εποχής μας, έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας σε ηλικία 65 ετών.

Στο διάστημα της παραμονής του σε αυτό τον πλανήτη κατόρθωσε να αναπτύξει επαγγελματική όσο και φιλανθρωπική δραστηριότητα, ενώ ήταν γνωστός και ως ιδιοκτήτης δύο σημαντικών ομάδων, των Seattle Seahawks του αμερικανικού ποδοσφαίρου και των Portland Trail Blazers που μάλλον δεν χρειάζονται συστάσεις στο μπασκετόφιλο κοινό.

Ηταν επίσης ιδρυτής μιας σειράς εταιρειών που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη και τη διαστημική έρευνα. Πριν από έναν χρόνο μία από τις εταιρείες του, η Statoslaunch, είχε παρουσιάσει ένα αεροπλάνο σχεδιασμένο ειδικά για την αποστολή δορυφόρων στο διάστημα.

Η ενασχόλησή του με την Microsoft δεν κράτησε πάρα πολύ. Ο Allen ανέλαβε κατά βάση το κομμάτι των διαπραγματεύσεων με πιθανούς πελάτες (με βασικότερο, βέβαια, την IBM τους υπολογιστές της οποίας η Microsoft εξόπλισε με το λειτουργικό σύστημα MS-DOS), ενώ αποσύρθηκε αργότερα διατηρώντας όμως το ποσοστό του στην εταιρεία. Αργότερα ανέφερε πως ο Bill Gates και ο Steve Ballmer επιχείρησαν να τον ξεγελάσουν και να πάρουν το ποσοστό του στην εταιρεία αντί πινακίου φακής. Όμως η απόφασή του να διατηρήσει το ποσοστό του τον έκανε δισεκατομμυριούχο. Φέτος ήταν στην 46η θέση στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη και με την αξία της περιουσίας του να υπολογίζεται στα 100 δισ. δολάρια. Ανέπτυξε μεγάλη φιλανθρωπική δράση και το 2014 διέθεσε 100 εκατ. δολάρια στην έρευνα εναντίον του ιού Έμπολα, ενώ ήταν ιδιαίτερα γνωστός και στους κύκλους των φιλότεχνων διατηρώντας μια προσωπική συλλογή με περισσότερα από 300 έργα.

Στην είδηση του θανάτου του συν-ιδρυτή της Microsoft, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella δήλωσε:

“Η συμβολή του Paul Allen στην εταιρία, τον κλάδο, αλλά και την κοινωνία ευρύτερα υπήρξε ιδιαιτέρως σημαντική. Ως συν-ιδρυτής της Microsoft, με τον δικό του ήπιο και επίμονο τρόπο, δημιούργησε εξαιρετικά προϊόντα, εμπειρίες και θεσμούς που άλλαξαν τον κόσμο. Από τον Paul διδαχθήκαμε πολλά – τη δίψα του για μάθηση, την περιέργειά του, την συνεχή στόχευση σε υψηλά standards: και είναι όλα αυτά στοιχεία που θα συνεχίσουν να εμπνέουν όλους εμάς στην Microsoft. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους οικείους του Paul.”

Συντετριμμένος από την είδηση του θανάτου δήλωσε και ο Bill Gates, o οποίος πρόσθεσε ότι έχασε έναν παλιό και καλό φίλο. «Ο Paul ήταν ένας πραγματικός συνεταίρος και ένας αγαπημένος φίλος. Ο χώρος των προσωπικών υπολογιστών δεν θα υπήρχε αν δεν ήταν παρόν» σημείωσε.  

Τα συλληπητήρια τους για τον θάνατο του Paul Allen έσπευσαν να εκφράσουν πλήθος προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων o Tim Cook (CEO της Apple), o Steve Wozniak (συν-ιδρυτής της Apple), o Sundar Pichai (CEO της Google), o Jeff Bezos (ιδρυτής και CEO της Amazon), ο κομισάριος του NBA, Adam Silver αλλά και ο ηθοποιός Leonardo DiCaprio.

MICROSOFT,PAUL ALLEN,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home