Νέες πληροφορίες για το αναδιπλούμενο smartphone της Motorola

Έτσι θα είναι το Motorola Rarz του 2019.

Deasy @ 15.03.2019
Νέες πληροφορίες για το αναδιπλούμενο smartphone της Motorola
Concept της σχεδιάστριας Sarang Sheth για το πως θα μπορούσε να είναι το Motorola Razr 2019.

Σε μια αρκετά διαφορετική κατεύθυνση σε σχέση με τους άλλους κατασκευαστές φαίνεται να κινείται η Motorola για το δικό της αναδιπλούμενο smartphone, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Όπως ίσως θα γνωρίζετε η Motorola θέλει να αναβιώσει το θρυλικό της μοντέλο της προηγούμενης δεκαετίας, το Motorola Rarz. Οι φήμες για αυτήν την κίνηση φούντωσαν τον προηγούμενο Ιανουάριο και τα ίδια τα στελέχη της εταιρείας άρχισαν να την επιβεβαιώνουν. Η αρχική φήμη τότε έκανε λόγο ότι η Motorola θα το παρουσίαζε στο πλαίσιο του Mobile World Congress, μια πληροφορία η οποία τελικά διαψεύστηκε, καθώς η εταιρεία προτίμησε τη λογική να έχει έτοιμο το προϊόν όταν το παρουσιάσει, έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα τη διάθεσή του στην αγορά. Αυτό μάλλον θα συμβεί στις αρχές του καλοκαιριού, με την Αμερική και το δίκτυο της Verizon, να έχει τον πρώτο λόγο και αργότερα να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες αγορές που θα δείξουν ενδιαφέρον.

Που θα διαφοροποιείται το Motorola Razr 2019; Όπως έχουμε δει από τους υπόλοιπους κατασκευαστές που έχουν παρουσιάσει ήδη τη δική τους πρόταση (π.χ. το Samsung Galaxy Fold ή το Huawei Mate X) η λογική που προτιμούν είναι να υλοποιήσουν μια συσκευή που θα συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός tablet και ενός smartphone. Κλειστό το κινητό τους έχει την οθόνη ενός hi end smartphone, σε πλήρη ανάπτυξη η οθόνη μεγαλώνει και φθάνει τα επίπεδα του tablet.

Στο Motorola Razr 2019 η συσκευή –όπως εκτιμάται- δεν θα ξεπερνάει το μέγεθος ενός σημερινού smartphone, με το μέγεθός της να περιορίζεται στο μισό όταν είναι κλειστή. Η μεγάλη οθόνη θα καταλαμβάνει ολόκληρη την εσωτερική επιφάνεια, ενώ στην εξωτερική επιφάνεια θα υπάρχει μία μικρότερη για κάποιες από τις βασικές λειτουργίες και ειδοποιήσεις. Πρακτικά μιλάμε για ένα ακριβές αντίγραφο του Motorola Razr της δεκαετίας του 2000, προσαρμοσμένο όμως στα δεδομένα της εποχής. Άρα λογικά θα είναι λίγο πιο μεγάλο, ίσως και πιο πλατύ, έτσι ώστε να μπορεί να χωρέσει στο εσωτερικό του μια οθόνη κοντά στις 6 ίντσες. Προσέγγιση με την οποία η Motorola μάλλον θέλει να κρατήσει τη φορητότητα της συσκευής σε φυσιολογικά (για smartphone) επίπεδα.  

 

Οι νέες πληροφορίες για το Motorola Razr 2019

Οι νέες πληροφορίες έρχονται από το site XDA Developers και αφορούν σχεδόν αποκλειστικά την εξωτερική οθόνη της συσκευής. Όπως αναφέρεται η δευτερεύουσα αυτή οθόνη (θα είναι αφής πάντως) θα εξυπηρετεί μόνο συγκεκριμένο αριθμό λειτουργιών, οπότε ο χρήστης δεν θα έχει μια πλήρη εμπειρία smartphone με κλειστό το κινητό.

Στις λειτουργίες αυτές το δημοσίευμα περιλαμβάνει τις εφαρμογές Moto Display (οι ειδοποιήσεις για κλήσεις, μηνύματα, social media κλπ), Moto Actions (ενεργοποίηση λειτουργιών με φυσικές κινήσεις π.χ. ενεργοποίηση του φακού με την κάθετη κίνηση του χεριού) και Moto Camera (το μενού και το περιβάλλον της φωτογραφικής εφαρμογής). Συνολικά, η οθόνη θα εμφανίζει 6 εφαρμογές, είναι όμως άγνωστο αν θα επιτρέπεται το scroll στην οθόνη, έτσι ώστε να εμφανίζονται περισσότερες.

Οι πληροφορίες του site κάνουν λόγο ότι θα είναι δυνατή η ενεργοποίηση της φωνητικής υπηρεσίας Google Assistant με κλειστή τη συσκευή, ενώ κατά τη λήψη φωτογραφίας με κλειστή και πάλι τη συσκευή θα επιτρέπεται το swipe πάνω στη μικρή οθόνη για το zoom in/out. Τέλος, γίνεται αναφορά στο ότι η εταιρεία τεστάρει τη δυνατότητα διαχείρισης media περιεχομένου από την εξωτερική οθόνη (θεωρούμε αδιανόητο να μην υπάρχει τουλάχιστον η δυνατότητα διαχείρισης της μουσικής).

 

ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΟ SMARTPHONE,SMARTPHONES,MOTOROLA RAZR,MOTOROLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home