Παρουσιάστηκε η Sony α6400

Σημαντικές αναβαθμίσεις για τα μοντέλα a9, α7 ΙΙΙ και α7R III.

Παρουσιάστηκε η Sony α6400
Με ένα ακόμα μοντέλο ενισχύει την οικογένεια των mirrorless φωτογραφικών μηχανών της η Sony, η οποία παρουσίασε χθες την α6400, μία φωτογραφική που υιοθετεί αρκετά στοιχεία από την premium σειρά των full frame.

Ειδικότερα, η α6400 έρχεται με ένα ταχύτητα σύστημα αυτόματης εστίασης, μόλις 0,02 δευτερόλεπτα, με 425 σημεία εντοπισμού φάσης και αντίθεσης που καλύπτουν περίπου το 84% του καρέ. Επιπλέον, η νέα μηχανή διαθέτει βελτιωμένο σύστημα εστίασης ματιών, όπως επίσης και παρακολούθησης αντικειμένων, εξασφαλίζοντας καθαρές λήψεις. Ο APS-C αισθητήρας της α6400 προσφέρει ανάλυση φωτογραφιών έως 24,2MP, η επεξεργασία της εικόνας πραγματοποιείται από το τελευταίας γενιάς chip Bionz X, ενώ η LCD οθόνη έχει δυνατότητα περιστροφής 180 μοιρών.

Τέλος, η α6400 προσφέρει ταχύτητα συνεχόμενων λήψεων έως 11 καρέ το δευτερόλεπτο, εγγραφή video σε ανάλυση 4Κ με πλήρη ανάγνωση pixel, χωρίς binning, καθώς και προηγμένη ταχύτητα αυτόματης εστίασης και σταθερότητα.

Η α6400 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το Φεβρουάριο του 2019. Θα παρέχεται επίσης σε κιτ με το φακό SELP1650, ή με το φακό SEL18135.

 

Αναβαθμίσεις στο software

Ξέχωρα από την α6400 η Sony ανακοίνωσε χθες σημαντικές αναβαθμίσεις στο software για τα μοντέλα a9, α7 ΙΙΙ και α7R III, με στόχο να προσφέρει ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Ειδικότερα, η αναβάθμιση για την α9 περιλαμβάνει ένα νέο σύστημα παρακολούθησης αντικειμένου σε πραγματικό χρόνο, «Real-time Tracking», με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Το νέο σύστημα  επεξεργάζεται το χρώμα, την απόσταση (βάθος) και το μοτίβο (φωτεινότητα) ως χωρικές πληροφορίες, ώστε να διασφαλίζεται ότι όλα τα αντικείμενα μπορούν να απαθανατιστούν με ακρίβεια και λεπτομέρεια. Επιπλέον, κατά την φωτογράφιση ή βιντεοσκόπηση ανθρώπων ή ζώων , οι πληροφορίες θέσης προσώπου και ματιών αναγνωρίζονται από το AI και τα μάτια του υποκειμένου παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο με εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια εντοπισμού. Ακόμη, το «Tracking On» βοηθάει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία «Real-time Tracking» ανά πάσα στιγμή, πατώντας απλώς το ειδικό πλήκτρο , όπως και το «Touch Tracking» που ενεργοποιείται γρήγορα, μέσω της οθόνης αφής.

Επιπροσθέτως, με τη νέα έκδοση λογισμικού 5.0, η αναγνωρισμένη φωτογραφική μηχανή α9 της Sony θα διαθέτει την προηγμένη λειτουργία «Real-time Eye AF», την τελευταία έκδοση της καταξιωμένης τεχνολογίας «Eye AF» της Sony. Αυτή η συναρπαστική νέα δυνατότητα χρησιμοποιεί αναγνώριση αντικειμένων βασισμένη στην Τεχνητή Νοημοσύνη, για την ανίχνευση και επεξεργασία δεδομένων θέσης ματιών σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ακρίβειας, της ταχύτητας και του εντοπισμού της τεχνολογίας «Eye AF». Σε όλες τις λειτουργίες αυτόματης εστίασης, η φωτογραφική μηχανή μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα τα μάτια του υποκειμένου και να ενεργοποιήσει τη λειτουργία Eye AF με μισό πάτημα (half press) του κλείστρου. Η φωτογραφική μηχανή θα παρακολουθεί απρόσκοπτα τα μάτια ανά πάσα στιγμή, όταν βρίσκεται στη λειτουργία AF-C. Επιπλέον, με το νέο λογισμικό, οι φωτογράφοι μπορούν να επιλέξουν το μάτι που προτιμούν (αριστερό ή δεξί) του αντικειμένου τους, ως σημείο εστίασης.

Άλλες δυνατότητες εστίασης που θα καταστούν διαθέσιμες με το νέο λογισμικό  είναι οι εξής: η δυνατότητα «Touch Pad», η δυνατότητα «Touch Tracking»,  μία  λειτουργία αυτόματης εστίασης εκτεταμένου διαφράγματος με ανίχνευση φάσης, η οποία έχει αυξηθεί από F11 σε F16 και η λειτουργία «Fast Hybrid AF» για την βιντεοσκόπηση ταινιών, που παρέχει ομαλή αυτοματοποιημένη εστίαση στις ταινίες.

Η νέα έκδοση 5.0 του λογισμικού συστήματος έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2019, ενώ για το καλοκαίρι έχει προγραμματιστεί μια ακόμα αναβάθμιση (6.0) που θα προσφέρει Eye AF για τα μάτια των ζώων, μια λειτουργία χρήσιμη για τους φωτογράφους της άγριας ζωής.

Οι δημοφιλείς full-frame φωτογραφικές μηχανές  α7R III και α7 III της Sony θα λάβουν αμφότερες βελτιωμένη απόδοση στη λειτουργία «Real-time Eye AF» με τη νέα έκδοση λογισμικού 3.0. Στην ίδια έκδοση θα είναι διαθέσιμη και η λειτουργία «Real-Time Eye AF» για ζώα .

Επιπλέον, οι φωτογραφικές μηχανές θα αποκτήσουν λειτουργία διαλλειματικής εγγραφής που θα επιτρέπει την απλή δημιουργία time-lapse ταινιών . Αυτή η νέα λειτουργία μπορεί να ρυθμιστεί οποτεδήποτε μεταξύ 1 και 60 δευτερολέπτων, με συνολικό αριθμό λήψεων από 1 έως 9999. Η ευαισθησία εντοπισμού AE μπορεί επίσης να ρυθμιστεί σε «Υψηλή», «Μεσαία» ή «Χαμηλή» κατά τη διάρκεια της διαλλειματικής εγγραφής, επιτρέποντας τη μείωση αλλαγών στην έκθεση κατά τη διάρκεια του διαστήματος λήψης.

Η νέα έκδοση λογισμικού συστήματος 3.0 έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2019.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,SONY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home