Μεγαλώνει η αγορά των feature phones

Στα 115 εκατομμύρια έφθασαν οι πωλήσεις στο 3ο τρίμηνο του 2018.

Μεγαλώνει η αγορά των feature phones

Μπορεί να ζούμε στην εποχή των smartphones όμως η αγορά των feature phones είναι εκείνη που παρουσιάζει ανάπτυξη και μάλιστα σημαντική, αφού οι ανοδικοί της ρυθμοί συνεχίστηκαν και στο 3ο τρίμηνο του 2018. Όπως σημειώνει η Counterpoint, η αγορά των feature phones εμφάνισε θετικό πρόσημο για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, με τις αναπτυσσόμενες αγορές να είναι εκείνες που προσφέρουν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξή της.

Στο τρίτο τρίμηνο του 2018, τα feature phones συνιστούσαν το 23% του συνόλου της αγοράς των κινητών. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πωλήσεις των smartphones τη συγκεκριμένη περίοδο εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τα 180 εκατομμύρια σε αριθμό τεμαχίων τότε οι πωλήσεις των feature phones θα πρέπει να κινήθηκαν  κοντά στα 115 εκατομμύρια.

Όπως σημειώνει η εταιρεία ερευνών η επανεμφάνιση του brand της Nokia αποτέλεσε ένα σημαντικό συστατικό στοιχείο για την ανάπτυξη του συνόλου της αγοράς, αφού τα επαναλανσαρίσματα μοντέλων προηγούμενων δεκαετιών κινήθηκαν αρκετά καλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η HMD Global, η εταιρεία που διαχειρίζεται το brand της Nokia βρίσκεται πλέον στην 1η θέση της κατάταξης των κατασκευαστών την οποία μοιράζεται με την iTel, η οποία δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στην Αφρική. Ειδικότερα, η πρώτη πεντάδα των κατασκευαστών είναι:

Πηγή: Counterpoint

ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home