Τέλος η έκθεση CeBIT

Τέλος η έκθεση CeBIT

Για πάρα πολλά χρόνια αποτελούσε το ετήσιο σημείο συνάντησης της αγοράς πληροφορικής και τεχνολογίας, ειδικά πριν την αλματώδη ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας. Όμως ήταν επίσης φανερό ότι εδώ και αρκετά χρόνια είχε κάνει τον κύκλο της, τουλάχιστον ως διεθνούς εμβέλειας εκδήλωση, καθώς η σύγκλιση στον κλάδο της τεχνολογίας, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί τομείς της έκθεσης CeBIT να αλληλοκαλύπτονται με άλλες σημαντικές εκδηλώσεις.

Το Mobile World Congress είναι μία από αυτές, ιδιαίτερα από τη στιγμή που συνέπιπτε χρονικά πολύ κοντά στην έκθεση του Ανόβερο. Τέλη Φεβρουαρίου η έκθεση της κινητής τηλεφωνίας, τέλη Μαρτίου η CeBIT. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που το MWC μετακόμισε στη Βαρκελώνη, αυξάνοντας κατά πολύ τον εκθεσιακό του χώρο και χαρακτήρα κατ’ επέκταση. Μια ακόμα έκθεση που συνετέλεσε στον υποβιβασμό της CeBIT είναι η άνοδος της IFA στο Βερολίνο, που απλωνόταν σταδιακά σε περισσότερες κατηγορίες προϊόντων. Όλα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα η εμβέλεια της CeBIT να παρουσιάζει μια συνεχή πτώση και να περιορίζεται όλο και περισσότερο σε μια έκθεση που απευθυνόταν αποκλειστικά στη γερμανική αγορά.  

Το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου της CeBIT ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με την διοργανώτρια αρχή Deutsche Messe AG να ανακοινώνει ότι προχωράει στην ακύρωση της επόμενης έκθεσης, λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος και του μικρού αριθμού των συμμετοχών. Στην ανακοίνωσή της η Deutsche Messe κάνει λόγο ότι εξετάζει το ενδεχόμενο κάποιοι από τους τομείς της CeBIT να ενταχθούν σε μια ακόμη μεγάλη έκθεση που διεξάγεται στο Ανόβερο, την Hannover Messe, στις αρχές Απριλίου.

Για όλους εμάς που είχαμε επισκεφθεί την CeBIT στο παρελθόν η είδηση του τέλος ξυπνάει αρκετές μνήμες από μία έκθεση που ναι μεν είχαμε αρκετά χρόνια να επισκεφθούμε αλλά όλες οι επισκέψεις μας είχαν αφήσει ευχάριστες αναμνήσεις. Ακόμα και με θερμοκρασίες που πλησίαζαν τους -15 βαθμούς. Για το μεγάλο εκθεσιακό κέντρο του Ανόβερο και την ίδια την πόλη η ακύρωσή της αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα σε επίπεδο γοήτρου αλλά και εσόδων.

CEBIT,ΕΚΘΕΣΗ,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home