Με 10% φόρο στο iPhone απειλεί την Apple o Τραμπ

Με 10% φόρο στο iPhone απειλεί την Apple o Τραμπ

O εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας καλά κρατάει και «θύμα» αυτής της τεταμένης σχέσης των δύο πλευρών μπορεί να είναι και το iPhone και κατ’ επέκταση η Apple, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να επιβάλλει φόρο 10% στο «διαμάντι» της αμερικανικής εταιρείας.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έγιναν προχθές στη Wall Street Journal, με τον Ντόναλντ Τραμπ να σημειώνει ότι θα μπορούσε να προβεί στη συγκεκριμένη κίνηση για όλες τις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, τα οποία εξαιρέθηκαν πριν δύο μήνες, όταν και ανακοινώθηκε ο πρώτος γύρος μιας αντίστοιχης φορολόγησης. Το Σεπτέμβριο επέβαλλε αντίστοιχο φόρο σε κινεζικά προϊόντα, συνολικής αξίας 200 δισ. δολαρίων, με την αξία των προϊόντων που εξαιρέθηκαν να εκτιμάται σε 267 δισ. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το iPhone, όπως επίσης και άλλες συσκευές της Apple, όπως το Apple Watch ή τα AirPods.

Προφανώς ένας τέτοιος φόρος στο iPhone θα είχε ως αποτέλεσμα μια σημαντική αύξηση στην αξία της συσκευής, που με τη σειρά της θα οδηγούσε πιθανότατα και στη μείωση των πωλήσεων. Μάλιστα, σε μια εποχή που οι πωλήσεις του iPhone δείχνουν μια στασιμότητα, η επιβολή του φόρου θα είχε ως αποτέλεσμα μεγαλύτερο προβληματισμό για την πορεία της αμερικανικής εταιρείας και τους ρυθμούς ανάπτυξης.

 

Τραμπ: ζήτησε από τους συμμάχους να μην χρησιμοποιούν Κινέζους προμηθευτές για τα 5G δίκτυα

Η είδηση για το φόρο είναι ένα ακόμα επεισόδιο των σχέσεων ΗΠΑ και Κίνας και έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά τη διαρροή ότι οι Αμερικανικές υπηρεσίες ζήτησαν από τους συμμάχους τους να μην χρησιμοποιήσουν Κινέζους προμηθευτές για τα υπό ανάπτυξη 5G δίκτυα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι Αμερικανοί προειδοποίησαν τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Ιταλία και άλλες φιλικές χώρες (ειδικά όσες διατηρούν στα εδάφη τους Αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις) για τους κινδύνους που διατρέχουν αν χρησιμοποιήσουν προϊόντα της Huawei στην υποδομή των δικτύων 5G.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Αυστραλία προχώρησε στον αποκλεισμό της Huawei από τα δίκτυα αυτά, ενώ και Γερμανοί αξιωματούχοι φέρονται ότι πίεσαν στελέχη της κυβέρνησης για να προχωρήσουν σε μια αντίστοιχη κίνηση.

IPHONE,ΚΙΝΑ,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home