Κανόνες στο αλκοόλ βάζει η Google

Τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια. Ισχύει και στην αμερικανική εταιρεία.

Κανόνες στο αλκοόλ βάζει η Google

Γράφαμε πριν από λίγες ημέρες για τις αντιδράσειςπου είχε προκαλέσει η δημοσιοποίηση περιστατικών κατάχρησης εξουσίας στο εσωτερικό της Google και τα αιτήματα του κόσμου από τα ανώτερα στελέχη της διοίκησης να αλλάξουν την κατάσταση.

Η αντίδραση της αμερικανικής εταιρείας δεν άργησε, αφού τα ζητήματα της σεξουαλικής παρενόχλησης ή της ρατσιστικής συμπεριφοράς είναι και σοβαρά αλλά και ευαίσθητα σε όλες τις κοινωνίες. Έτσι χθες ήταν η ημέρα της ανακοίνωσης της νέας πολιτικής που ξεκινάει να εφαρμόζει η Google στους υπαλλήλους της.

Ορισμένα από αυτά που ορίζει η νέα πολιτική ήταν αιτήματα που ζητούσαν όσοι διαμαρτυρήθηκαν, όπως η διαφάνεια των διαδικασιών, η φροντίδα προς υπαλλήλους που φέρνουν στην επιφάνεια τέτοια περιστατικά ή η δημιουργία δομών έτσι ώστε το περιβάλλον στην Google να είναι ένας ισότιμος, αντιπροσωπευτικός για όλους χώρος εργασίας. Ανάμεσα όμως στα νέα πράγματα που ορίζει η νέα πολιτική βρίσκεται και ένα ακόμα που μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Η απαγόρευση της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, αφού όπως σημειώνεται, σε αρκετά από τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν ο «δράστης» τα είχε… τσούξει (20% των περιπτώσεων).  Η απαγόρευση ισχύει είτε στο χώρο της εργασίας είτε σε εκδηλώσεις της Google και η αποθάρρυνση προς την υπερβολική κατανάλωση περιλαμβάνει ήδη μέτρα, όπως η υποχρεωτική κατανάλωση μέχρι δύο ποτών ή η θέσπιση εισιτηρίου για την αγορά ποτού. Μάλιστα, το συγκεκριμένο πεδίο καταλήγει με την προειδοποίηση ότι αν εντοπιστούν παραβατικές συμπεριφορές τα μέτρα θα είναι ακόμα πιο σκληρά.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home