Πιάνει ταβάνι η χρήση του διαδικτύου στις ΗΠΑ

Αντε και στα δικά μας

Πιάνει ταβάνι η χρήση του διαδικτύου στις ΗΠΑ

Μοιραία θα έφτανε και αυτή η στιγμή. Τό ίδρυμα ερευνών Pew ανακοίνωσε πως το ποσοστό των Αμερικανών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα και διαθέτει smartphone ή tablet δεν έχει μεταβληθεί κατά την περίοδο από το 2016 ως και σήμερα.

Η εξέλιξη είναι αναμενόμενη, αφού κάποια στιγμή η ανάπτυξη φτάνει στα φυσικά όρια των διαθέσιμων χρηστών. Οταν 97 στους 100 Αμερικανούς κάτω των 50 ετών είναι ήδη online, τα περιθώρια ανάπτυξης είναι βεβαίως περιορισμένα.

Στην ίδια ηλικιακή ομάδα το 99% διαθέτει κινητό τηλέφωνο (το 91% διαθέτει smartphone) και το 82% χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα. Θα πεις τώρα πως, ορίστε, εδώ υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης αλλά μη βιάζεσαι, για να είναι εκτός Facebook, Twitter και συναφών υπηρεσιών αυτό το 18% πάει να πει πως δεν πολυ-ψήνεται να γίνει μέλος.

Αν υπάρχει κάποιο σημαντικό περιθώριο ανάπτυξης, αυτό αφορά τις συσκευές. Το 77% διαθέτει υπολογιστή και το 58% tablet, που αν το διαβάσεις ανάποδα σημαίνει πως το 23% (κοντά 1 στους 4 δηλαδή) δεν έχει υπολογιστή και σχεδόν 4 στους 10 δεν έχουν tablet.

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως εκεί στον Βορρά, είναι πολύ πιθανό να εμφανίζουν παρόμοια ποσοστά χρήσης αλλά για εμάς εδώ υπάρχει λίγος δρόμος που απομένει να διανύσουμε μέχρι να φτάσουμε σε αντίστοιχα επίπεδα.

Pew Research,ΙΝΤΕΡΝΕΤ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home