Nikon: παρουσίασε στην Ελλάδα τις δύο νέες mirrorless full-frame φωτογραφικές μηχανές

Deasy @ 24.09.2018
Nikon: παρουσίασε στην Ελλάδα τις δύο νέες mirrorless full-frame φωτογραφικές μηχανές
H Nikon Z7.

Με δύο προϊόντα κάνει το ντεμπούτο της στις mirrorless full-frame φωτογραφικές μηχανές η Nikon, μπαίνοντας και αυτή σε ένα ιδιαίτερο κομμάτι της αγοράς που παρουσιάζει όλο και μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον. Πρόκειται για τις Nikon Z7 και Z6, με την πρώτη να είναι άμεσα διαθέσιμη στην ελληνική αγορά και τη δεύτερη να ακολουθεί πολύ σύντομα.

Η είσοδος αυτών των προϊόντων στην αγορά σηματοδοτεί και την εισαγωγή μιας νέας μοντούρας (Ζ) με μεγαλύτερη διάμετρο, που –σύμφωνα με τη Nikon- ανοίγει νέες δυνατότητες στη σχεδίαση φακών, αναπτύσσοντας τις ικανότητες της οπτικής απόδοσης. Οι νέοι φακοί θα χαρακτηρίζονται, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, από την υψηλή τους απόδοση, με την αρχή να γίνεται από τρία μοντέλα μέσα στο 2018 και να ακολουθούν ακόμα περισσότεροι την επόμενη χρονιά. Μάλιστα, μεταξύ αυτών θα συμπεριλαμβάνεται και ο ταχύτερος φακός στην ιστορία της Nikon, με διάφραγμα f0.95.

 

Βασικά χαρακτηριστικά των Ζ7 και Ζ6

Οι Nikon Z7 και Ζ6 διαθέτουν ένα νέο πλήρες κάδρο με οπίσθιο φωτισμό, φορμά FX της Nikon, αισθητήρα CMOS με ενσωματωμένο AF με ανίχνευση φάσης εστιακού επιπέδου και EXPEED 6, τον πιο πρόσφατο μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας. Η Z7 προσφέρει ανάλυση 45,7ΜΡ και υποστηρίζει τυπικό εύρος ευαισθησίας ISO 64–25600, επιτυγχάνοντας με τους νέους φακούς, εντυπωσιακό επίπεδο ευκρίνειας και λεπτομέρειας, έως και τα άκρα της εικόνας.

Η Z6 είναι μια φωτογραφική μηχανή γενικής χρήσης με φορμά FX και ανάλυση 24,5ΜΡ και υποστηρίζει μεγάλο εύρος τυπικής ευαισθησίας ISO 100–51200. Με ανώτατη απόδοση στις υψηλές ευαισθησίες και δυνατότητα εγγραφής video 4K UHD πλήρους κάδρου με πλήρη ανάγνωση δεδομένων pixel, η Z6 ανταποκρίνεται σε μεγάλο εύρος αναγκών, όπως λήψεις σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό και εγγραφή video.

H Nikon Z6

Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα αυτόματης εστίασης, με εκείνο της Ζ7 να δίνει 493 σημεία εστίασης, ενώ της Ζ6 273 σημεία, επιτρέποντας την ευρεία κάλυψη περίπου 90% της περιοχής απεικόνισης, τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα.

Οι δύο φωτογραφικές υιοθετούν ηλεκτρονικό σκόπευτρο, που σύμφωνα με την εταιρεία η απόδοσή του είναι αντίστοιχη με εκείνη του οπτικού. Παρέχει κάλυψη κάδρου και μεγέθυνση περίπου 100% και 0,8x καθώς και οπτική γωνία διαγώνιου περίπου 37 μοίρες, εξασφαλίζοντας καθαρή και άνετη προβολή, με μειωμένη εκτροπή και ελάχιστη κούραση για τα μάτια, ακόμη και σε πολύωρες φωτογραφίσεις.

Υψηλό είναι και το επίπεδο εργονομίας, με κυρίαρχα στοιχεία τη σταθερή λαβή, την τοποθέτηση πλήκτρων σε σημεία που επιτρέπουν τη γρήγορη και εύκολη χρήση τους, ενώ στο επάνω μέρος της φωτογραφικής μηχανής έχει τοποθετηθεί και μια οθόνη όπου εμφανίζονται πρόσθετες πληροφορίες για τις ρυθμίσεις.

Επιπλέον, τα νέα σώματα προσφέρουν ενσωματωμένη λειτουργία απόσβασης κραδασμών με απόδοση περίπου 5 στοπ, δυνατότητα συνεχόμενης λήψης έως και 12 καρέ το δευτερόλεπτο (Ζ6, για την Ζ7 είναι 9), ενσωματωμένο Wi-Fi, αθόρυβη φωτογράφιση κ.α.

Η τιμή της Nikon Z7 έχει οριστεί στα 3.849 ευρώ (μόνο το σώμα) και τον αντάπτορα για τη χρήση των φακών από όλη τη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας και ανεβαίνει στα 4.449 ευρώ στο πακέτο με το νέο φακό 24-70 f4 της σειράς Ζ. Αντίστοιχα, η Nikon Z6 θα κοστίζει 2.499 ευρώ (σώμα και αντάπτορας φακών) και θα ανεβαίνει στα 3.129 ευρώ στο κουτί με τον ίδιο φακό που αναφέραμε προηγουμένως.

NIKON Z7,NIKON Z6,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,MIRRORLESS,NIKON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home