Άμεσες και έμμεσες τιμολογιακές αλλαγές στην καρτοκινητή

Άμεσες και έμμεσες τιμολογιακές αλλαγές στην καρτοκινητή

Πλήθος αλλαγών περιλαμβάνει το «μενού» των τιμολογιακών μεταβολών στις οποίες προχωρούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της χώρας μας στον τομέα της καρτοκινητής. Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε από τις σχετικές ανακοινώσεις, οι αλλαγές αφορούν διάφορα πεδία, όπως η μεταβολή των χρεώσεων (με την ενσωμάτωση ή όχι παροχών)σε κάποια πακέτα, η παύση της εμπορικής διάθεσης κάποιων άλλων ή η μείωση στη διάρκεια της αξίας συνδιαλέξεων από ανανέωση.

Ήδη η Vodafone έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει τις τιμολογιακές αλλαγές από τις 11 Ιουνίου (με τη σχετική ανακοίνωση να έχει αναρτηθεί στις αρχές Μαΐου), με τις Cosmote και Wind να ακολουθούν από τις αρχές Σεπτεμβρίου και για τους επόμενους μήνες (η ανακοίνωση της Cosmote αναρτήθηκε στο site της στις 27 Ιουλίου και της Wind στις 2 Αυγούστου). Ειδικότερα οι πιο σημαντικές αλλαγές ανά εταιρεία αφορούν:

 

Vodafone  

Όπως είπαμε και προηγουμένως οι τροποποιήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζονται από τον Ιούνιο και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

-          Τη μείωση στη διάρκεια της αξίας συνδιαλέξεων από ανανέωση για όλα τα πακέτα καρτοκινητής καθώς και καρτοπρογράμματος για ιδιώτες και επαγγελματίες από 91 σε 60 μέρες.

-          Την αύξηση της χρέωσης συγκεκριμένων πακέτων με την ενσωμάτωση επιπλέον παροχών σε καθένα από αυτά. Για παράδειγμα η προσφορά 350 λεπτών ομιλίας προς όλους για Καρτοκινητό Vodafone προσφέρει πλέον 300 λεπτά προς όλους και 500 λεπτά προς Vodafone, με τη χρέωση να μεταβάλλεται από 8,07 ευρώ σε 8,5 ευρώ

-          Στα καρτοπρογράμματα έχουμε επίσης αντίστοιχες παραπάνω αλλαγές, ενώ καταργούνται τα πακέτα επέκτασης λογαριασμού των 4, 5, 6 και 7 ευρώ. Οι μόνες επιλογές είναι πλέον των 10 και των 15 ευρώ.

-          Στα πακέτα CU και συγκεκριμένα στις φοιτητικές προσφορές μετονομάζεται το πακέτο Student Xclusive 8 σε Student Xclusive 8,5 (ανεβαίνει η χρέωση από 8 σε 8,5 ευρώ) με τις παροχές να αυξάνονται στα MB και στα SMS που λαμβάνουν οι χρήστες.

To σύνολο των αλλαγών μπορείτε να το βρείτε εδώ.

 

Cosmote

Οι αλλαγές στην καρτοκινητή της Cosmote θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από τις 3 Σεπτεμβρίου και ήδη η εταιρεία έχει ξεκινήσει να αποστέλλει μηνύματα στους συνδρομητές της, παραπέμποντάς τους στο site της.

Οι κυριότερες μεταβολές που παρατηρούμε είναι οι εξής:

-          Η μείωση στη διάρκεια της αξίας συνδιαλέξεων από ανανέωση για όλα τα πακέτα καρτοκινητής σε δύο από τρεις μήνες, όταν η χρηματική ανανέωση είναι μικρότερη των 12 ευρώ. Αντίστοιχα (για το ίδιο ποσό), μειώνεται κατά ένα μήνα (από τέσσερις στους τρεις) το διάστημα ενεργοποίησης της φραγής όταν ο συνδρομητής δεν έχει πραγματοποιήσει ανανέωση χρηματικού υπολοίπου.

-          Αύξηση των παροχών σε φοιτητικές προσφορές του What’s Up με παράλληλη αύξηση της χρέωσης. Για παράδειγμα στο πακέτο «1.000’ προς όλα τα δίκτυα + 400ΜΒ για ένα μήνα» αυξάνεται η ενσωματωμένη χρήση από 400ΜΒ Internet σε 600ΜΒ, ενώ αυξάνεται η χρέωσή του από 6 σε 7 ευρώ.

-          Παύση εμπορικής διάθεσης συγκεκριμένων πακέτων

-          Για τους συνδρομητές Cosmoκάρτα, το πακέτο ομιλίας «350΄ λεπτά προς όλα τα δίκτυα» μετονομάζεται σε «πακέτο 350΄ & 50 SMS προς όλους» παρέχοντας επιπλέον 50 SMS ενσωματωμένη χρήση, ενώ αυξάνεται η χρέωση του πακέτου από 8 σε 8,5 ευρώ.

Το σύνολο των αλλαγών μπορείτε να το βρείτε εδώ.

 

Wind

Ανακοίνωση με τιμολογιακές μεταβολές έβγαλε και η Wind, με το χρονικό ορίζοντα εφαρμογής του να είναι μεταβλητός, με κάποιες να εφαρμόζονται Σεπτέμβριο, άλλες Οκτώβριο, ακόμα και Ιανουάριο του 2019. Ειδικότερα, οι πιο σημαντικές αλλαγές είναι:

-          Αυτόματη μεταφορά των συνδρομητών Wind Card στο F2G από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

-          Αύξηση των παροχών σε πακέτα χρήσης της καρτοκινητής Q με αντίστοιχη αύξηση της χρέωσής τους. Η εφαρμογή τους ξεκινάει τον Οκτώβριο.

-          Αλλαγή στη χρήση της υπηρεσίας Mobile Internet Daily, όπου η ανανέωση υπολοίπου προσφέρει πλέον 1GB με χρέωση 2 ευρώ/ημέρα, αντί για 50ΜΒ με 1,20 ευρώ/ημέρα. Ισχύει για όλα τα πακέτα Wind F2G, Wind card και Q card και τίθεται σε ισχύ τον Δεκέμβριο.

-          Αύξηση της χρέωσης ενεργοποίησης του πακέτου της φοιτητικής προσφοράς από 8,57 σε 10 ευρώ από 1η Νοεμβρίου, ωστόσο η αλλαγή αυτή θα συνδυαστεί κατά το πρώτο δίμηνο (Νοέμβριος-Δεκέμβριος) και με αύξηση κατά 500MB του όγκου δεδομένων που προσφέρει.

Το σύνολο των αλλαγών που ανακοίνωσε η Wind μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΗ,VODAFONE,COSMOTE,WIND,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home