Στην Cosmote το ταχύτερο Mobile Internet σύμφωνα με την Ookla

Deasy @ 19.07.2018
Στην Cosmote το ταχύτερο Mobile Internet σύμφωνα με την Ookla

Στην Cosmote ανήκει το πιο γρήγορο δίκτυο Mobile Internet στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα SpeedTest Awards, που πραγματοποιεί σε τακτικά διαστήματα ο φορέας Ookla. Μία διάκριση, που βασίζεται σε χιλιάδες μετρήσεις που πραγματοποίησαν οι καταναλωτές χρησιμοποιώντας το SpeedTest σε συσκευές 4G κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της χρονιάς. Όπως αναφέρει η Ookla ο μέσος όρος ταχύτητας για download μέσα από το δίκτυο Cosmote ήταν 45,53Mbps, με τις Vodafone και Wind να ακολουθούν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Στη σχετική ανακοίνωση της Cosmote για τα αποτελέσματα μετρήσεων γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις επενδύσεις που πραγματοποιεί η εταιρεία στο δίκτυό της, επενδύσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ταχύτητας κατά 40% και της χωρητικότητας κατά 57% την τελευταία διετία. Επιπλέον, το δίκτυο 4G της Cosmote προσφέρει 97% θαλάσσια κάλυψη, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση.

Τα αποτελέσματα που αφορούν στα δίκτυα κινητής στην Ελλάδα, βασίζονται συνολικά σε πάνω από 300.000 τεστ, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από περίπου 80.000 διαφορετικές συσκευές smartphones iOS και Android όλων των παρόχων, και έγιναν τους τελευταίους 6 μήνες (1ο και 2ο τρίμηνο 2018) σε όλη την επικράτεια. Από τα τεστ αυτά, περισσότερα από 178.000 έγιναν στο δίκτυο της Cosmote, 72.000 έγιναν στης Vodafone και περίπου 50.000 στο δίκτυο της Wind. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μέση ταχύτητα download (από το σύνολο των μετρήσεων) έφθασε τα 36,35Mbps, ενώ για το upload ήταν 11,54Mbps.

MOBILE INTERNET,OOKLA,COSMOTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home