Κύμα απεργιών στην Amazon

Deasy @ 16.07.2018
Κύμα απεργιών στην Amazon

Μετά τους Ισπανούς και τους Πολωνούς ήταν η σειρά των Γερμανών υπαλλήλων της Amazon να εξαγγείλουν 24ωρη απεργία για αύριο, απαιτώντας από την αμερικανική εταιρεία καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η αυριανή απεργία συμπίπτει με την παγκόσμια ημέρα Amazon Prime Day και έχει εξαγγελθεί από την ένωση των υπαλλήλων που εργάζονται στις 6 εγκαταστάσεις διανομής προϊόντων που διατηρεί η Amazon στη Γερμανία.

Η Amazon Prime Day είναι μια προωθητική ημέρα πωλήσεων, κατά την οποία η αμερικανική εταιρεία υπόσχεται 24 ώρες παράδοση προϊόντων σε όλα τα μέλη της υπηρεσίας Amazon Prime. Κάτι που σημαίνει και αυξημένο όγκο εργασίας για τους ανθρώπους που εργάζονται στις εγκαταστάσεις διανομής των προϊόντων. Οι υπάλληλοι στα αντίστοιχα σημεία στην Ισπανία έχουν εξαγγείλει 3ημερη απεργία.

Όπως διαβάζουμε στο Reuters, η Amazon εκτιμά ότι στην κινητοποίηση θα συμμετέχει μια μικρή των 12.000 υπαλλήλων της εταιρείας στα σημεία διανομής της Γερμανίας, γεγονός που δεν θα επηρεάσει, όπως η ίδια δηλώνει, τους χρόνους παράδοσης των προϊόντων.  Σε ότι αφορά τα αιτήματα για καλύτερες συνθήκες εργασίας, η αμερικανική εταιρεία τα αντέκρουσε σημειώνοντας ότι προσφέρει ανταγωνιστικές αμοιβές και αρκετά προνόμια από την πρώτη ημέρα εργασίας, προσθέτοντας ότι το ωρομίσθιο για τους υπαλλήλους της αγγίζει τα 12,20 ευρώ, αμοιβή που αυξάνεται μετά από δύο χρόνια εργασίας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,ΑΠΕΡΓΙΑ,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home