Κομισιόν προς Airbnb: Εχετε 46 μέρες για να συμμορφωθείτε

Deasy @ 16.07.2018
Κομισιόν προς Airbnb: Εχετε 46 μέρες για να συμμορφωθείτε

Τρίζει τα δόντια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Airbnb, όχι τόσο για την αναστάτωση που δημιουργεί το μοντέλο της σε παραδοσιακές αγορές όπως ο τουρισμός και η αγορά ακινήτων αλλά για τη μη σωστή παρουσίαση των τελικών τιμών της στους καταναλωτές.

Αυτό που έχει κάνει την Κομισιόν -τουλάχιστον προς το παρόν- να υψώσει τους τόνους έναντι της Airbnb είναι ότι "Οι καταναλωτές πρέπει να καταλαβαίνουν εύκολα γιατί και πόσο πρέπει να πληρώσουν για τις υπηρεσίες και να έχουν δίκαιους κανόνες, π.χ. σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης από τον ιδιοκτήτη", όπως είπε η επίτροπος Δικαιοσύνης Βιέρα Γιούροβα. "Περιμένω από την Airbnb να εφαρμόσει γρήγορα τις σωστές λύσεις¨ πρόσθεσε.

Η Airbnb έχει στη διάθεσή της χρονικό διάστημα μέχρι τις 31 Αυγούστου, 46 μέρες δηλαδή από τη Δευτέρα που βγήκε η ανακοίνωση της Κομισιόν, να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για την παρουσίαση των τιμών.

Όπως λέει η Κομισιόν, η Airbnb θα πρέπει:

- να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τις πληροφορίες σχετικά με τις τιμές από την αρχική αναζήτηση στον δικτυακό της τόπο, ώστε ο καταναλωτής να ενημερώνεται για την τελική τιμή, στην οποία θα πρέπει να περιλαμβάνονται όλες οι ισχύουσες υποχρεωτικές επιβαρύνσεις και τα τέλη, όπως π.χ. οι χρεώσεις για υπηρεσίες και καθαρισμό, ή, όταν δεν είναι δυνατό να υπολογιστεί η τελική τιμή εκ των προτέρων, θα πρέπει να ενημερώνεται σαφώς ο καταναλωτής ότι ενδέχεται να υπάρξουν πρόσθετα τέλη·

- να αναφέρεται με σαφήνεια αν η προσφορά καταλύματος γίνεται από ιδιώτη ή επαγγελματία, καθώς οι κανόνες περί προστασίας των καταναλωτών διαφέρουν στις δύο περιπτώσεις.

Εχει και άλλα που μπορείς να τα δεις εδώ. Βεβαίως η παροχή των υπηρεσιών μέσω της Airbnb δεν επηρεάζεται αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να από το τρίξιμο των δοντιών η Κομισιόν να περάσει στο... δάγκωμα.

AIRBNB,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,AIRBNB,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home