Τα προεόρτια της Intel

Deasy @ 06.06.2018
Τα προεόρτια της Intel

Ο Ιούλιος είναι μήνας γιορτής για την Intel η οποία μάλλον έχει μεγάλα σχέδια διότι κλείνει, αισίως, μισό αιώνα ζωής.

Προετοιμάζοντας, λοιπόν, το κλίμα η εταιρεία παρουσίασε σε μια έκθεση ηλεκτρονικών στην Ταϊβάν τον επεξεργαστή 8ης γενιάς Intel Core i7-8086K, ο οποίος θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό και θα είναι ο πρώτος επεξεργαστής της εταιρείας που θα λειτουργεί στα 5 GHz. 

Δηλαδή θα λειτουργεί στα 5.0 GHz για να μας θυμίζει πως η εταιρεία κλείνει 50 χρόνια ζωής, αλλά και τα 40 χρόνια από τη στιγμή που διαμορφώθηκε η αρχιτεκτονική x86, η οποία έχει χαρακτηρίσει σε μεγάλο βαθμό την ιστορία των σύγχρονων υπολογιστών

Για να καταλάβεις τώρα πόσο νερό έχει κυλήσει αυτά τα 50 χρόνια στο αυλάκι, ο πρώτος επεξεργαστής της Intel είδε το φως της ημέρας το 1971 (τρία χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας δηλαδής), είχε 2.300 ημιαγωγούς και λειτουργούσε στην ταχύτητα των 740 KHz. Ο επεξεργαστής χρησιμοποιήθηκε στις αριθμομηχανές της ιαπωνικής Nippon και ήταν το πρώτο εμπορικό προϊόν της εταιρείας που ίδρυσαν στις 18 Ιουλίου 1968 ο Ρόμπερτ Νόις και ο Γκόρντον Μουρ. Αν ο τελευταίος σου θυμίζει κάτι, είναι ο “πατέρας” του ομώνυμου νόμου, που λίγο πολύ ορίζει από τότε κιόλας την ταχύτητα της ψηφιακής εξέλιξης.

Η νοσταλγία όμως μπορεί να περιμένει. Ο νέος επεξεργαστής έχει έξι πυρήνες, βασίζεται σε τεχνολογία 14 νανομέτρων και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε PC και tablets.

INTEL,ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ,INTEL,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home