Εντυπωσιακές επιδόσεις από το Netflix

Deasy @ 17.04.2018
Εντυπωσιακές επιδόσεις από το Netflix

Ένα ακόμη τρίμηνο, μία ακόμη ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων από το Netflix που «συντρίβει» τους στόχους και τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ταχύτητα με την οποία διευρύνει την καταναλωτική του βάση.

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο, η τηλεοπτική πλατφόρμα του Netflix σε παγκόσμιο επίπεδο πρόσθεσε περισσότερους από 7,41 εκατομμύρια νέους συνδρομητές, ξεπερνώντας κατά περίπου 1 εκατομμύριο τις προηγούμενες αναλύσεις της Wall Street. Τη μερίδα του λέοντος στις νέες συνδρομές πρόσφεραν οι αγορές εκτός ΗΠΑ, προσφέροντας 5,46 εκατομμύρια νέους συνδρομητές, με την αμερικάνικη αγορά να συμβάλλει στην αναπτυξιακή τροχιά του Netflix με ακόμα 1,96 εκατομμύρια συνδρομές.

Στην επικοινωνία του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Reed Hastings, με τους αναλυτές, οι εντυπωσιακές επιδόσεις αποδόθηκαν στο πλούσιο νέο περιεχόμενο της πλατφόρμας, όχι μόνο το αγγλόγλωσσο. Είναι ενδεικτικό ότι η ισπανόφωνη νέα σειρά «La Casa de Papel» δημιούργησε νέο ρεκόρ τηλεθέασης στην πλατφόρμα του Netflix για «ξενόγλωσση» σειρά. Υπενθυμίζεται ότι το Netflix έχει ανακοινώσει ότι θα επενδύσει περίπου 8 δισ. δολάρια μέσα στο 2018 για την παραγωγή περιεχομένου, κάτι που υπενθύμισε και ο Reed Hastings, σημειώνοντας ότι «η εταιρεία έχει μεγάλα πλάνα για τον εμπλουτισμό του περιεχομένου και πρέπει να περιμένετε ότι αυτό θα συνεχιστεί».

Ενδεχομένως αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρεία αναμένει και για το επόμενο τρίμηνο μεγαλύτερες αποδόσεις από αυτές που περιμένει η Wall Steet. Συγκεκριμένα, το Netflix τοποθέτησε το στόχο των νέων συνδρομητών για το τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος στα 6,2 εκατομμύρια, με τους αναλυτές να περιμένουν λιγότερα από 5 εκατομμύρια.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home