Χαμηλά η Ελλάδα στα eSports

Χαμηλά η Ελλάδα στα eSports

Σε αρκετά χαμηλά επίπεδα κινείται η αγορά των eSports στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι το ενδιαφέρον βαίνει αυξανόμενο.

Σύμφωνα με έρευνα της PayPal και της Super Data, τα συνολικά κέρδη από τα ηλεκτρονικά αθλήματα στην Ευρώπη άγγιξαν τα 253 εκατ. δολάρια το 2017. Η Ρωσία είναι στην πρώτη θέση με έσοδα 38 εκατ. δολαρίων, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην δεύτερη χαμηλότερη θέση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, με έσοδα 850 χιλιάδες δολάρια, και πάνω από την τελευταία σε κατάταξη χώρα, την Ουγγαρία (570 χιλιάδες δολάρια). Εντούτοις, οι ειδικοί προβλέπουν ότι η φετινή ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς στην χώρα μας θα φτάσει περίπου το 17-18% το 2018, ξεπερνώντας μάλιστα τις περσινές εκτιμήσεις. Είναι μεν σαφώς κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 29%, αλλά πιο ψηλά από την Ιταλία (15%), την Ιρλανδία (5%) και με αντίστοιχο ρυθμό με την Δανία (18%) και την Γαλλία (19%). Τα συνολικά έσοδα από τα ευρωπαϊκά ηλεκτρονικά αθλήματα το 2018 εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 325 εκατομμύρια δολάρια.

Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση

Στην Ευρώπη υπάρχουν περίπου 27 εκατομμύρια άνθρωποι που ασχολούνται ενεργά με τα eSports, εκ των οποίων οι 437 χιλιάδες είναι Έλληνες. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα νούμερα θα διατηρήσουν σταθερή ανοδική τάση, και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση – το αντίστοιχο κοινό εκτιμάται ότι θα ανέβει κατά 17% έως το τέλος του 2019 (σε σύγκριση με το 2017).

Στην Ελλάδα, το 71% του ελληνικού κοινού των ηλεκτρονικών αθλημάτων είναι ηλικίας 13 με 34 ετών. Η μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία είναι εκείνη των 25-34 ετών (28%), ενώ η ομάδα των εφήβων ηλικίας 13-17 ετών απαρτίζει το 19%. Το τελευταίο είναι πάντως το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, καθώς μόνο στη Γαλλία και στη Βουλγαρία συναντάμε αντίστοιχα ποσοστά. Εκτός Γηραιάς ηπείρου, την πρώτη θέση κατέχουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 24%.

Τα eSports και τα video games θεωρούνται γενικά «ανδρική υπόθεση» αλλά τα ποσοστά των γυναικών που τα παρακολουθούν αυξάνονται διαρκώς με αποτέλεσμα στη Σουηδία να έχουν φθάσει στο 25%, ενώ ακολουθούν η Πολωνία (24%) και η Γαλλία (23%). Στην Ελλάδα, το 19% του κοινού απαρτίζεται από γυναίκες (15% το 2016), ενώ ο συνολικός μέσος όρος στην Ευρώπη πέρυσι ήταν μόλις 18%.

ESPORTS,PAYPAL,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home