Απαγορευτικό στη χρήση πιστωτικών καρτών για την αγορά Bitcoin

Deasy @ 05.02.2018
Απαγορευτικό στη χρήση πιστωτικών καρτών για την αγορά Bitcoin

Οι έντονες μεταβολές στην αξία του Bitcoin και οι πολύ μεγάλες πιέσεις που δέχονται οι τιμές των κρυπτονομισμάτων συνολικά το τελευταίο διάστημα οδηγούν μία, μία τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να βάζουν απαγορευτικό στη χρήση πιστωτικών καρτών για τέτοιου είδους συναλλαγές.

Τελευταίος στο χορό αυτό μπήκε ο όμιλος της Lloyds, που αποτελεί το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Αγγλία (ελέγχει τις Lloyds Bank, Halifax, Bank of Scotland, MBNA) η οποία ανακοίνωσε πριν από μερικές ώρες την απόφασή της. Πίσω από το σκεπτικό της απόφασης κρύβεται ο φόβος της Lloys ότι εφόσον συνεχιστεί η πτώση στην αξία των κρυπτονομισμάτων, ιδιαίτερα του Bitcoin, οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών θα επιβαρυνθούν με σημαντικά χρέη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αγορά κρυπτονισμάτων με τη χρήση χρεωστικών καρτών συνεχίζει να επιτρέπεται.

Νωρίτερα της Lloyds είχαν προηγηθεί αρκετά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από τις ΗΠΑ με αντίστοιχες αποφάσεις.  JPMorgan Chase, Bank of America, Capital One, Discover και CitiGroup είναι μερικά από αυτά που έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχη απαγόρευση συναλλαγών.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω αποφάσεων η τιμή των κρυπτονομισμάτων  υποχωρεί σημαντικά και σήμερα, με την αξία του Bitcoin να φλερτάρει με τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 2,5 μηνών. Αντίστοιχη πορεία έχουν και τα Ethereum, Litecoin, Ripple. Ενδεικτικά είναι τα παρακάτω γραφήματα στις 2:30 το μεσημέρι:

Bitcoin,ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home