Αρχιτεκτονική Open Banking από την Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα ανοίγει τα συστήματά της σε τρίτους με την πλατφόρμα “rAPId LINK”

Deasy @ 17.01.2018
Αρχιτεκτονική Open Banking από την Τράπεζα Πειραιώς

Την αρχιτεκτονική Open-Banking υιοθετεί η Τράπεζα Πειραιώς με σκοπό να προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες πλήρως ενσωματωμένες μέσα σε συστήματα τρίτων, μέσω της πλατφόρμας “rAPId LINK”.

Με τη χρήση της νέας πλατφόρμας, καθίσταται εφικτή η άμεση (real-time) πρόσβαση των πελατών της στα τραπεζικά δεδομένα τους και η εκτέλεση τραπεζικών συναλλαγών, μέσω εφαρμογών λογισμικού τρίτων συνεργαζόμενων εταιριών.

Η πλατφόρμα “rAPId LINK” δίνει τη δυνατότητα σε εταιρίες λογισμικού που διαθέτουν εφαρμογές σε πελάτες τους (για παράδειγμα συστήματα ERP), να διασυνδέσουν αυτές σε «πραγματικό χρόνο» με τα συστήματα της Τράπεζας, διατηρώντας πάντοτε τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας για τον πελάτη. Η διαθέσιμη λειτουργικότητα της νέας πλατφόρμας συγκεντρώνεται στις παρακάτω βασικές κατηγορίες:

- Προσωπικές Πληροφορίες

- Χαρτοφυλάκιο Προϊόντων

- Καταθετικοί Λογαριασμοί

- Πιστωτικές/Προπληρωμένες/Χρεωστικές Κάρτες

- Εκτελέσεις Μεταφορών / Εμβασμάτων

- Εκτελέσεις Μαζικών Εμβασμάτων / Μισθοδοσιών

- Πληρωμές Λογαριασμών (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κλπ)

- Γενικές Πληροφορίες Δικτύου Καταστημάτων και ATM, APS

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η πλατφόρμα θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες υπηρεσίες και συναλλαγές, λειτουργίες που θα είναι πάντοτε κάτω από τον ασφαλή και απόλυτο έλεγχο του ίδιου του πελάτη.

Η νέα πλατφόρμα “rAPId LINK” σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Innovation Center της τράπεζας και ήδη μεγάλες ελληνικές εταιρείες παραγωγής λογισμικού, όπως οι  Entersoft, EpsilonNet, SoftOne, SingularLogic, Unisoft και άλλες, έχουν υλοποιήσει τη διασύνδεση με τα APIs της πλατφόρμας και έχουν ενσωματώσει τις διαθέσιμες λειτουργικότητες στα συστήματά τους. Μπορούν έτσι να προσφέρουν στους πελάτες τους που είναι και πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς τη νέα εμπειρία τραπεζικών συναλλαγών.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς κλείνει με μια ανοιχτή πρόσκληση προς τις εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού για να χρησιμοποιήσουν τη νέα πλατφόρμα “rAPId LINK”. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση “RapidLink@piraeusbank.gr” και στο site https://RapidLink.piraeusbank.gr .

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ,ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home