Οι παιχνιδομηχανές κερδίζουν τους Έλληνες

Οι παιχνιδομηχανές κερδίζουν τους Έλληνες

Σε άνοδο δείχνουν να βρίσκονται οι πωλήσεις των παιχνιδομηχανών στην Ελλάδα καθώς απ’ ότι φαίνεται  η φτώχεια θέλει καλοπέραση! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι πωλήσεις παιχνιδομηχανών (ή game consoles) αλλά και τα σχετικά περιφερειακά (από οθόνες και ποντίκια μέχρι τις κάρτες γραφικών) είναι από τις λίγες κατηγορίες προϊόντων τεχνολογίας, οι πωλήσεις των οποίων παρουσίασαν αύξηση μέσα στο 2017 παρά την πτώση της συνολικής αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του deasy, τους πρώτους δέκα μήνες της χρονιάς ο συνολικός αριθμός των παιχνιδομηχανών που πουλήθηκαν έφθασε τις 70.000, εκ των οποίων οι 50.000 ήταν κονσόλες επόμενης γενιάς (next generation consoles), όπως είναι το PlayStation 4 της Sony, το Xbox One της Microsoft και το Nintendo Switch. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορία των επόμενης γενιάς παιχνιδομηχανών είναι αυτή στην οποία δίνουν ιδιαίτερη έμφαση οι κατασκευαστές.

Με δεδομένο ότι ο Δεκέμβριος -λόγω Χριστουγέννων- θεωρείται ο καλύτερος μήνας από πλευράς πωλήσεων, ενώ και οι εκπτώσεις του Νοεμβρίου και ειδικά η Black Friday, συνεισφέρουν θετικά, τότε σε ετήσια βάση ο συνολικός αριθμός των παιχνιδομηχανών που θα πουληθούν μπορεί να πλησιάσει -ή ακόμη και να ξεπεράσει- τις 90.000, με τη συντριπτική πλειοψηφία να αφορά, φυσικά, κονσόλες επόμενης γενιάς.

Ο απόλυτος κυρίαρχος της αγοράς παιχνιδομηχανών είναι η Sony καθώς το PlayStation 4 εκτιμάται ότι έχει πάνω από το 75% της αγοράς, με το Xbox One να κινείται στα επίπεδα του 15%. Πάντως, η Microsoft ευελπιστεί ότι θα ενισχύσει τη θέση της με το Xbox One S, το οποίο χαρακτηρίζεται ως η ισχυρότερη παιχνιδομηχανή που υπάρχει στην αγορά.

Αξίζει ακόμη να επισημανθεί ότι η αγορά του gaming παρουσιάζει σημαντική δυναμική και είναι ενδιαφέρον ότι εκτιμάται πως σε συνολικό επίπεδο φθάνει σε επίπεδα που πλησιάζουν τα 60 εκατ. ευρώ (κονσόλες, παιχνίδια, περιφερειακά κ.ά.) Επίσης, είναι ενδιαφέρον πως ανοδικά κινούνται τα τελευταία χρόνια και οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών (τόσο επιτραπέζιων όσο και φορητών) που απευθύνονται σε gamers. Τα συγκεκριμένα μηχανήματα προσφέρουν πολύ υψηλές επιδόσεις και γενικότερα κινούνται -από πλευράς τιμής- στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς.

 

ΚΟΝΣΟΛΕΣ,ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home