Η κυβέρνηση Τραμπ βλάπτει σοβαρά την τεχνολογία

Και, ίσως, το ηλεκτρονικό εμπόριο

Deasy @ 13.11.2017
Η κυβέρνηση Τραμπ βλάπτει σοβαρά την τεχνολογία

 Η κυβέρνηση Τραμπ δεν τα πάει καλά με την επιστήμη και την τεχνολογία και ειδικά για την τελευταία, αν κρίνουμε από τον Αμερικανό πρόεδρο, το ενδιαφέρον της περιορίζεται στο αν λειτουργεί ή όχι το Twitter.

Το Recode, με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ έκανε ένα μικρό αφιέρωμα απ΄όπου προκύπτει πως οι θέσεις των επικεφαλής σε υπηρεσίες που αφορούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την τεχνολογία, εξακολοουθούν να παραμένουν κενές.

Στην ΝΑΣΑ η επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του επικεφαλής είναι ο Jim Bridenstine, ο οποίος είναι αντίθετος με τους γάμους των ατόμων του ίδιου φύλου και παράλληλα αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή. Οι Δημοκρατικοί είναι, βεβαίως, έξαλλοι με αυτή την υποψηφιότητα και υπάρχει φόβος πως πολλά λαμπρά μυαλά της αμερικανικής υπηρεσίας Διαστήματος θα μετακομίσουν για τον ιδιωτικό τομέα, για παράδειγμα τη Space X του Elon Musk.

Για τις ευρω-αμερικανικές σχέσεις όμως υπάρχει και μία ειδική εκκρεμότητα που ίσως απειλήσει τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούμε τις αγορές μας μέσω διαδικτύου. Με βάση τη διμερή συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ, οι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες (Amazon, eBay κτλ) μπορούν να αποθηκεύουν προσωπικά δεδομένα Ευρωπαίων πολιτών σε servers που οι ίδιες διατηρούν σε αμερικανικό έδαφος. Για να λειτουργήσει αυτό όμως, οι ΗΠΑ ανέλαβαν την υποχρέωση να τοποθετήσουν στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έναν Συνήγορο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε τηρήσει τις δεσμεύσεις της και είχε καλύψει τη συγκεκριμένη θέση, όμως η κυβέρνηση Τραμπ σφυρίζει αδιάφορα και κάποιοι στις Βρυξέλλες έχουν αρχίσει να βγάζουν καπνούς από τα αυτιά. Εάν αυτή η εκκρεμότητα παραταθεί μπορεί -υπό προϋποθέσεις- να οδηγήσει ακόμα και σε κατάρρευση της συμφωνίας. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν τα πράγματα μπορεί να φτάσουν σε τέτοιο σημείο -ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος- αλλά η αδιαφορία του Λευκού Οίκου κάτι δείχνει.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home