Τραμπ εναντίον Amazon

Deasy @ 17.08.2017
Τραμπ εναντίον Amazon

Δεν μπορούμε να θυμηθούμε άλλη περίπτωση όπου sites που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κοιτάζουν κυρίως τεχνολογικά θέματα -σαν το deasy για παράδειγμα- να έχουν ασχοληθεί τόσο πολύ με τον ένοικο του Λευκού Οίκου. Μάλλον υπάρχει ένας καλός λόγος γι’ αυτό, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τόσο (επικίνδυνα) απρόβλεπτος που θεέλοντας και μη όλοι στρέφουν το βλέμμα τους κάθε φορά που εκείνος μιλάει. Ή γράφει.

Να, δες για παράδειγμα τι συνέβη χθες που ο Τραμπ αποφάσισε να τα βάλει με την Amazon, κατηγορώντας την πως κάνει μεγάλη ζημιά στους λιανεμπόρους. “Πόλεις και πολιτείες σε όλη την έκταση των ΗΠΑ επηρεάζονται - πολλές θέσεις εργασίας χάνονται” έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η γνωστή εταιρεία μπαίνει στο στόχαστρο του Τραμπ. Κατά την προεκλογική του εκστρατεία είχε υποστηρίξει πως η Amazon απολαμβάνει μονοπωλιακής θέσης και πως μετά την εκλογή του θα κινείτο νομικά εναντίον της με βάση τη νομοθεσία για τον ανταγωνισμό. “Πιστέψτε με θα έχουν πρόβλημα αν εκλεγώ” είχε προειδοποιήσει. Η ενέργεια της Amazon να αγοράσει τον περασμένο Ιούνιο την Whole Foods Market φαίνεται πως έπαιξε και αυτή τον ρόλο της.

Ίσως όμως η αιτία της νέας απειλής που εκτόξευσε ο Τραμπ να είναι απλούστερη. Την Τρίτη η Washington Post δημοσίευσε ένα καυστικότατο κύριο άρθρο εναντίον του Αμερικανού προέδρου, με αφορμή τις (μπορείς να τις χαρακτηρίσεις όπως θες, θα προτιμούσαμε το απαράδεκτες πάντως) δηλώσεις του για όσα συνέβησαν στο Σάρλοτσβιλ. Η Washignton Post ανήκει στον Τζεφ Μπέζος, το αφεντικό της Amazon και ίσως αυτό να εξηγεί πολλά.

AMAZON,JEFF BEZOS,ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ,ΗΠΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home