Χάκερ εναντίον Apple

Αρμαγεδδών, όλεθρος και σίγουρα θα υπάρχει σχετική προφητεία

Deasy @ 27.03.2017
Χάκερ εναντίον Apple

Το θέμα που θα κυριαρχήσει στα click baiting sites του (ελληνόφωνου και μη) διαδικτύου στα επόμενα 24ωρα είναι η απειλή της ομάδας Turkish Crime Family (TCF)για μαζική διαγραφή των δεδομένων που διατηρούν κάτοχοι συσκευών της Apple (iPhone, iPad, Mac) αν δεν τους καταβληθούν λύτρα από την εταιρεία. Κλείνουμε τα μάτια και φανταζόμαστε τίτλους όπως “Σοκ! Αρμαγεδδώνας απειλεί την Apple”, “Ερχεται η συντέλεια των iPhone”, “Πανικός στον κόσμο!” κτλ κτλ. αλλά ας δούμε τα πράγματα σχετικά κοντά στην πραγματική τους διάσταση.

Η ομάδα που αυτοαποκαλείται TCF λοιπόν, ισχυρίζεται πως με συνδυασμό διαφόρων βάσεων δεδομένων που έχουν υποκλαπεί τα προηγούμενα χρόνια, έχει στην κατοχή της τα στοιχεία πρόσβασης 200 εκατ. λογαριασμών στο iCloud. Αν η Apple δεν ικανοποιήσει το αίτημά τους που είναι 700.000 δολάρια σε μετρητά ή 1 εκατ. δολάρια σε κουπόνια iTunes με δυνατότητα μεταπώλησης συν κάτι ακόμα που δεν έχουν αποκαλύψει (ίσως μερικά μπαλόνια γεμάτα ήλιο; ποιος ξέρει), στις 7 Απριλίου η TCF θα διαγράψει τα δεδομένα των χρηστών.

Σύμφωνα με την απειλή τους δηλαδή, τα δεδομένα των συσκευών που έχουν συνδεθεί με τους εν λόγω λογαριασμούς θα εξαφανιστούν.

Η Apple τονίζει πως κανένα από τα συστήματά της δεν έχει υποστεί παραβίαση. Η TCF ανταπάντησε πως ουδέποτε μίλησε για παραβίαση δικτύων της Apple, ενώ φαίνεται πς επικοινώνησε με το ZDNet και έδωσε ένα μικρό δείγμα περίπου 50 διευθύνσεων που οι δημοσιογράφοι του τεχνολογικού site επιβεβαίωσαν πως είναι αυθεντικό. 

Εμείς κακοί (μάλλον) δεν είμαστε, αλλά μας φαίνεται λίγο αεριτζίδικο κάποιος να έχει δυνατότητα να κάνει μια τόσο μεγάλη ζημιά και να βγαίνει να το διαλαλήσει στην πλατεία κοντά 20 ημέρες πριν τη στιγμή που θα (ήθελε να) τον γράψει η... χακεράδικη ιστορία.

Στα παράδοξα πρόσθεσε επίσης πως η ομάδα διατηρεί δικό της domain και... λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για επικοινωνία από τα ΜΜΕ. Μόνο τηλέφωνο δεν έχουν δώσει...

Αν έχεις συσκευή της Apple και διατηρείς λογαριασμό στο iCloud ή, τέλος πάντων, έχεις μια κάποια ανησυχία πως στις 7 Απριλίου θα δεις όλες σου τις επαφές, φωτογραφίες κ.τ.λ. να χάνονται μπροστά στα μάτια σου δεν έχεις παρά να κάνεις κάτι πολύ απλό: Να αλλάξεις τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείς μέχρι σήμερα για τις online υπηρεσίες της Apple. Καλού κακού κράτησε και ένα αντίγραφο των δεδομένων της συσκευής σου στον υπολογιστή σου, δεν θα πειράξει κανέναν, ούτε εσένα, ούτε τις συσκευές σου. Και, φυσικά, ψυχραιμία πάνω από όλα…

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home