Νέα έκδοση του Kaspersky Password Manager

Deasy @ 09.03.2017
Νέα έκδοση του Kaspersky Password Manager
Φωτογραφία: Wikipedia

Τη νέα έκδοση του προϊόντος της Kaspersky Password Manager παρουσίασε η Kaspersky Lab. Πρόκειται για μια λύση που προσφέρει στους χρήστες απομακρυσμένη πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασης τους μέσω της προσωπικής τους σελίδας στο portal “My Kaspersky”, αυτόματο έλεγχο ασφαλείας για τους εισαγόμενους κωδικούς πρόσβασης, φωνητικό έλεγχο και άλλες χρήσιμες λειτουργίες.

Η ενημερωμένη έκδοση του Kaspersky Password Manager μπορεί μεταξύ άλλων να εισάγει τους κωδικούς πρόσβασης από άλλες παρόμοιες λύσεις, να δημιουργεί ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για PC και Mac και να ελέγχει αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασης που έχουν εισαχθεί από τους χρήστες έτσι ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον είναι ασφαλείς. Οι χρήστες του νέου Kaspersky Password Manager θα έχουν επίσης τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης στους κωδικούς πρόσβασής τους, μέσω της προσωπικής τους σελίδας στο portal “My Kaspersky”, σε περίπτωση που η εφαρμογή δε μπορεί να εγκατασταθεί ή πρέπει να εισάγουν έναν κωδικό πρόσβασης στη συσκευή κάποιου άλλου. Επιπλέον, η ανεύρεση του απαραίτητου κωδικού πρόσβασης μπορεί να γίνει και με φωνητικό έλεγχο για το Google Chrome. Όλες οι νέες λειτουργίες είναι τώρα διαθέσιμες για PC και Mac, ενώ οι χρήστες του νέου MacBook Pro μπορούν πλέον να αντικαταστήσουν τον κύριο κωδικό πρόσβασης με δακτυλικό αποτύπωμα.

70% των χρηστών Internet ανησυχούν για την παραβίαση του λογαριασμού τους

Η ασφάλεια του λογαριασμού ανησυχεί τους χρήστες του Διαδικτύου περισσότερο από κάθε άλλη πτυχή της ψηφιακής τους ζωής. Σύμφωνα με έρευνα, το 70% των ερωτηθέντων γνωρζει και ανησυχεί για το ενδεχόμενο παραβίασης του λογαριασμό του, ανησυχία η οποία βρίσκεται στην υψηλότερη θέση ανάμεσα στις ενδεχόμενες ψηφιακές απειλές. Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται επίσης ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια λογαριασμών: κακόβουλα λογισμικά που κλέβουν κωδικούς πρόσβασης (69%) και κίνδυνοι για λογαριασμούς που περιέχουν οικονομικές πληροφορίες (65%). Σε ερώτηση σχετικά με τον τύπο των δεδομένων στα οποία θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση ψηφιακοί εγκληματίες, οι χρήστες δήλωσαν για ακόμα μία φορά ότι ανησυχούν περισσότερο για τους κωδικούς πρόσβασης (50%). Ακόμη και οι ιδιωτικές φωτογραφίες και τα βίντεο είναι λιγότερο σημαντικά, με μόλις το 24% των ερωτηθέντων να ανησυχεί για αυτά.

Η ανησυχία αυτή δεν είναι αβάσιμη: σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 18% των χρηστών, δηλαδή, σχεδόν ένας στους πέντε, έχει έρθει αντιμέτωπος με προσπάθειες παραβίασης των λογαριασμών του από ψηφιακούς εγκληματίες κατά τη διάρκεια περιόδου 12 μηνών. Είναι σημαντικό ότι, σύμφωνα με τα ίδια τα θύματα, οι λογαριασμοί συχνότερα παραβιάζονται απλώς μαντεύοντας τον κωδικό πρόσβασης (40% των περιπτώσεων). Αυτό, ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη αν σκεφτεί κανείς πόσοι χρήστες παραμελούν σήμερα τη δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης και αδυνατούν να τους αποθηκεύσουν με ασφάλεια.

Για να «κατεβάσετε» τη δωρεάν έκδοση του Kaspersky Password Manager ακολουθήστε το link: https://kas.pr/kpm_pr

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,PASSWORD,KASPERSKY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home