Ίδρυμα Vodafone: ενισχύει τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα

Η τεχνολογία των τηλεπικοινωνιών για καλό σκοπό.

Deasy @ 02.03.2017
Ίδρυμα Vodafone: ενισχύει τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα
Στιγμιότυπο από τη χθεσινή εκδήλωση για τις δράσεις του Ιδρύματος Vodafone στην Ελλάδα.

Στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα προχωράει το Ίδρυμα Vodafone, το οποίο από το 2002 χρηματοδοτεί σημαντικές δράσεις για τη βελτίωση της ζωής ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσα από τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών.

Στα 15 χρόνια δραστηριοποίησής του στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Vodafone έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 70 έγκριτους οργανισμούς και φορείς και έχει υποστηρίξει δράσεις και προγράμματα για την κάλυψη σημαντικών, πάγιων και διαρκών αναγκών στον χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης με στόχο την επιμόρφωση, την κοινωνική επανένταξη και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Επίσης, έχει συμβάλλει σε έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ έχει ανταποκριθεί και συνεισφέρει σε ανάγκες ως αποτέλεσμα φυσικών καταστροφών ή ανθρωπιστικών κρίσεων. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, πάνω από 536.000 άτομα είχαν πρόσβαση σε κάποια από τις δράσεις του Ιδρύματος Vodafone στην Ελλάδα.

Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Vodafone αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα είναι τα εξής:

-       Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone: Υλοποιείται από το 2006 και αξιοποιεί το δίκτυο της Vodafone ώστε να παρέχει σε ανθρώπους που ζουν σε 100 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας (500.000 περίπου) πρωτοποριακές και καινοτόμες υπηρεσίες στον τομέα της υγείας. Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και η εταιρεία Vidavo.

- Ιnstant Network & Instant Classroom: Υλοποιείται από το 2015, στηρίζοντας το έργο ανθρωπιστικών οργανώσεων για την ανακούφιση ανθρωπιστικών κρίσεων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι πληθυσμοί που πλήττονται από φυσικές καταστροφές ή άτομα που ζουν σε καταυλισμούς προσφύγων, προσφέροντας ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε επικοινωνία, Internet, τεχνολογίες, υποδομές και εκπαίδευση.

- Εργαστήρια STEM Empowering Youth: Αναγνωρίζοντας την ανάγκη υποστήριξης των πρωτοβουλιών εκπαίδευσης σε περιοχές της χώρας με λιγότερες ευκαιρίες εξωσχολικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, το Ίδρυμα Vodafone, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Science Communication - SciCo, σχεδίασε, χρηματοδοτεί και υλοποιεί δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) για μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

- Vodafone World of Difference: Υλοποιείται από το 2010 και στηρίζει την απασχόληση των νέων δίνοντάς τους την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, ως πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία.  Κάθε χρόνο, μέσω του προγράμματος, 10 νέοι εργάζονται στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, ενώ το Ίδρυμα Vodafone καλύπτει το μισθό τους. Τα τελευταία 7 χρόνια, 54 νέοι έχουν εργαστεί στην ΜΚΟ της επιλογής τους, σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας.

- Εργαστήρια Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης Vodafone & Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας: Από το 2005 υλοποιούνται τα Εργαστήρια Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης στις εγκαταστάσεις των Παιδικών Χωριών SOS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία παρακολουθούν παιδιά των χωριών και της ευρύτερης περιοχής. Τον τελευταίο χρόνο, τα εργαστήρια εμπλουτίστηκαν και στο πρόγραμμα εντάχθηκαν μαθήματα νέων τεχνολογιών όπως Web design και Multimedia. Παράλληλα, από το 2012, το Ίδρυμα Vodafone υποστηρίζει τα 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, που καλύπτουν βασικές ανάγκες 2.170 οικογενειών σε όλη την Ελλάδα.

Tο Ίδρυμα Vodafone, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, υλοποιεί εδώ και 25 χρόνια προγράμματα κοινωνικής συνεισφοράς σε 27 διαφορετικές χώρες.  

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home