Εφτά πλανήτες θα σου βρω...

Σπουδαία ανακάλυψη από την NASA.

Deasy @ 22.02.2017
Εφτά πλανήτες θα σου βρω...

"Για να πάνε με θάρρος εκεί που κανείς δεν είχε πάει" ήταν η επωδός στην εισαγωγή κάθε επεισοδίου του Σταρ Τρεκ και από σήμερα το απόγευμα έχουμε μια ένδειξη προς τα πού θα πηγαίναμε, υπό κάποιες προϋποθέσεις.

Η ΝΑΣΑ ανακοίνωσε χθες ότι εντόπισε ένα ηλιακό σύστημα με επτά πλανήτες και αν αυτό δεν σου μοιάζει συναρπαστικό, υπάρχει και συνέχεια. Τρεις από τους πλανήτες του συστήματος βρίσκονται στη σωστή απόσταση από τον δικό τους ήλιο προκειμένου να φιλοξενήσουν ζωή. Δηλαδή, μπορεί να έχουν νερό και αν έχουν νερό μπορεί να έχουν και βακτήρια. Ή πλαγκτόν. Ή ψάρια. Ή χταπόδια. Αν αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη θα αρχίσουμε να ετοιμάζουμε και την εξωγήινη θράκα, οπότε ας επιστρέψουμε στα της ανακοίνωσης.

Το συγκεκριμένο ηλιακό σύστημα συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό πλανητών στο μέγεθος της Γης μας  και το αστέρι που βρίσκεται στο επίκεντρο είναι ένας λευκός νάνος, ονόματι Trappist-1. Εννοείται πως οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ το γλέντησαν δεόντως και δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους, όπως φαίνεται και από το σχετικό βίντεο.

Υπάρχει μια μικρή τεχνική παράμετρος που για την ώρα μας εμποδίζει να πάμε μέχρι εκεί, να κάνουμε εξερεύνηση, να αποικίσουμε έναν ή δύο πλανήτες και να συνεχίσουμε τους πολέμους, τα μίση και τους ΕΝΦΙΑ εκτός γήινης έδρας. H απόσταση. Το νέο ηλιακό σύστημα βρίσκεται σε απόσταση 40 ετών φωτός από εμάς, που για τα συμπαντικά δεδομένα είναι σαν να λέμε η πόρτα του απέναντι διαμερίσματος, αλλά για τη δική μας κλίμακα σημαίνει πως με την υφιστάμενη τεχνολογία θα πρέπει να ταξιδεύουμε για εκατομμύρια χρόνια.

Τουλάχιστον τώρα έχουμε κάπου να κοιτάξουμε και ίσως στο μέλλον -θα θέλαμε να πούμε στο εγγύς μέλλον- κάποιοι από το είδος μας προχωρήσουν με θάρρος εκεί που κανείς δεν είχε πάει ως τότε...

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι επιστήμονες μέσα στα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουν την έρευνά τους, για τη σύσταση της ατμόσφαιρας των πλανητών αλλά και το αν υπάρχει νερό σε υγρή μορφή.

ΔΙΑΣΤΗΜΑ,NASA,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home