Ταξίδι με τρένο σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας

Συμφωνία Hyperloop με τα γερμανικά τρένα Deutsche Bahn.

Deasy @ 05.08.2016
Ταξίδι με τρένο σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας

Για τη Hyperloop και την προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα τρένο, το οποίο θα κάνει την απόσταση Λος Άντζελες - Σαν Φρανσίσκο σε 30 λεπτά, έχουμε γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Όμως η τεχνολογία της Hyperloop δεν αφορά μόνο την ιλλιγγιώδη ταχύτητα που θα έχει η «κάψουλα» που θέλει να κατασκευάσει αλλά έγκειται και σε άλλα επίπεδα. Μια γεύση από αυτά παίρνουμε από τη συμφωνία που υπέγραψε η αμερικάνικη εταιρεία με τα γερμανικά τρένα της Deutsche Bahn. Μια συμφωνία που αφορά την εμπειρία υψηλής τεχνολογίας που θα προσφέρουν τα συμβατικά τρένα στους επιβάτες. Το αρχικό concept της συμφωνίας των δύο πλευρών αφορά την υιοθέτηση της εικονικής πραγματικότητας στο εσωτερικό των τρένων, ένα παράδειγμα της οποίας είναι η προβολή πληροφοριών στα παράθυρα  των βαγονιών, στα οποία οι επιβάτες θα μπορούν να λαμβάνουν πλήθος ενημερώσεων (δρομολόγια, πληροφορίες για προορισμούς, πρόγνωση καιρού κ.λπ.).

 

Τη χρηματοδότηση του project θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου η Deutsche Bahn και στόχος είναι μέχρι τις αρχές του 2017 να έχει βγει σε δοκιμαστικό επίπεδο.

HYPERLOOP,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home