Είσαι καλός οδηγός; Απόδειξέ το!

Και κέρδισε ένα VIP ταξίδι στο Grand Prix στη Monza

Deasy @ 23.06.2016
Είσαι καλός οδηγός; Απόδειξέ το!

Μέσω μιας νέας πρωτοποριακής εφαρμογής η Hellas Direct αλλά και η Wind επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν τους Έλληνες οδηγούς γύρω από τη μη χρήση κινητού κατά την οδήγηση*, επιβραβεύοντας τους καλύτερους, με πλούσια δώρα και μεγάλο βραβείο ένα ταξίδι για ένα τυχερό που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά το F1 Grand Prix στη Monza, στην Ιταλία.

Μοναδική προϋπόθεση να αποδεχθείς την πρόκληση Wind Driving Challenge, να είσαι συνδρομητής της Wind και να κατεβάσεις την εφαρμογή της Hellas Direct στο smartphones σου. Μέσω της εφαρμογής καταγράφεται η οδηγική συμπεριφορά σου, αξιολογώντας παραμέτρους όπως το ομαλό φρενάρισμα, η επιτάχυνση, οι στροφές, η τήρηση των ορίων ταχύτητας, καθώς και η αποχή από τη χρήση του κινητού κατά την οδήγηση. Η εφαρμογή χρησιμοποιείται ήδη σε αρκετές χώρες του εξωτερικού και υπόσχεται να βελτιώσει τις οδηγικές ικανότητες των οδηγών κατά 20% τις πρώτες 3 μέρες.

Η εφαρμογή, είναι δημιούργημα της Cambridge Mobile Telematics, μίας πρωτοπόρου εταιρίας στο χώρο των mobile applications, που ξεκίνησε από το πανεπιστήμιο ΜΙΤ των ΗΠΑ. Η καταγραφή των παραπάνω παραμέτρων, πραγματοποιείται μέσα από τις υπάρχουσες λειτουργίες του τηλεφώνου όπως GPS, αξελερόμετρο & γυροσκόπειο , καταναλώνοντας ελάχιστη μπαταρία.

To app διατίθεται για συσκευές Android και iPhone (Google Play & App Store).

* Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Virginia Tech Transportation Institute έδειξε ότι το 30% όλων των ατυχημάτων θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν αφαιρούνταν όλοι οι περισπασμοί από τον οδηγό του αυτοκινήτου. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, έχει η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι όταν πληκτρολογείς έναν αριθμό στο κινητό ενώ οδηγείς, έχεις 12 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμπλακείς σε κάποιο ατύχημα, ενώ το texting πιθανολογείται ότι είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, γιατί αποσπά την προσοχή από το δρόμο για 23 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο.


 

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home