Το Netflix ήρθε στην Ελλάδα

Deasy @ 06.01.2016
Το Netflix ήρθε στην Ελλάδα

Σιγοψυθιριζόταν στους κύκλους των κατασκευαστών τηλεοράσεων, οι οποίοι είχαν μπει στη διαδικασία να ενσωματώσουν την εφαρμογή του Netflix στις τηλεοράσεις που θα διαθέσουν στην Ελλάδα τη νέα χρονιά, ωστόσο η επισημοποίηση της είδησης ήρθε σήμερα από τα πλέον αρμόδια χείλη. Αυτά του διεθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Reed Hastings, στο πλαίσιο της CES 2016, ο οποίος έκανε γνωστό ότι το Neflix είναι από σήμερα διαθέσιμο σε επιπλέον 130 χώρες σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα.

Με το τεράστιο αυτό λανσάρισμα, το Netflix μετατρέπεται πραγματικά σε ένα παγκόσμιο τηλεοπτικό δίκτυο μέσω Internet, αριθμώντας πλέον 190 συνολικά κράτη στα οποία είναι διαθέσιμη η υπηρεσία. Από σήμερα λοιπόν, έναντι του μηνιαίου παγίου (στη χώρα μας είναι 7,99 ευρώ), οι κάτοικοι όλων των παραπάνω χωρών έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το σύνολο του τηλεοπτικού περιεχομένου που προσφέρει η υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένες βεβαίως, βεβαίως και τις παραγωγές του ίδιου του Netflix, που το καθιέρωσαν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό ως ένα σημαντικό παίκτη στο χώρο της τηλεόρασης.

Δυστυχώς στην πρώτη αυτή φάση του λανσαρίσματος του Netflix στη χώρα μας δεν υποστηρίζεται η ελληνική γλώσσα (σε υπότιτλους). Το ίδιο βεβαίως ισχύει σε πολλά κράτη ακόμα, όπου δεν υποστηρίζεται η τοπική γλώσσα, ωστόσο το Netflix πρόσθεσε τρεις ακόμα γλώσσες (κορεάτικη, αραβική και κινέζικη) στην υπηρεσία του.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στο σύνολο των συσκευών (smart τηλεοράσεις, smartphones, tablets, υπολογιστές), ενώ ο πρώτος μήνας διάθεσής της είναι δωρεάν.

Αν και η μη υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα για τη διάδοση της υπηρεσίας στο ελληνικό κοινό είναι δεδομένο ότι το λανσάρισμα του Netflix θα αλλάξει (έστω και μερικώς) το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα μας, επηρεάζοντας πιθανότατα και τις δύο διαθέσιμες συνδρομητικές πλατφόρμες, OTE TV και Nova. Ερωτηματικό επίσης παραμένει αν σειρές, οι οποίες ήδη προβάλλονται από τις παραπάνω συνδρομητικές πλατφόρμες, όπως το House of Cards ή το Orange is the new black θα περιλαμβάνονται στο μπουκέτο του Netflix και αν όχι για πόσο χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί η απουσία τους.

ΕΛΛΑΔΑ,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,VIDEO ON DEMAND,NETFLIX,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home