Διασυνδεδεμένα πλοία από την Ericsson και την Inmarsat

Deasy @ 09.12.2015
Διασυνδεδεμένα πλοία από την Ericsson και την Inmarsat

Στρατηγική συμφωνία που έχει ως στόχο τη διευκόλυνση της ανταλλαγής εμπορευμάτων, της διοίκησης και των λειτουργικών δεδομένων του πλοίου, ώστε να συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό ολόκληρης της αλυσίδας εφοδιασμού των θαλάσσιων μεταφορών, υπέγραψαν η Ericsson με την Inmarsat.

Πρόκειται για μια συμφωνία που αξιοποιεί τα big data και το Internet of Things στην ναυτιλιακή αγορά, συνδυάζοντας τις λύσεις και τα προϊόντα των δύο κορυφαίων στον κλάδο τους εταιρειών.

Η νέα στρατηγική σχέση μεταξύ τους ανοίγει το δρόμο για την ενοποίηση της λύσης Maritime ICT Cloud της Ericsson και της παγκόσμιας διασύνδεσης, που μπορεί να προσφέρει το δίκτυο δορυφορικών επικοινωνιών της Inmarsat.

Το Maritime ICT Cloud της Ericsson είναι μία end-to-end ολοκληρωμένη λύση υπηρεσιών cloud που συνδέει τα πλοία στη θάλασσα με τις εργασίες στην ξηρά, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών συντήρησης, κέντρων υποστήριξης πελατών, στόλου / μεταφοράς συνεργατών, λιμενικές δραστηριότητες και με τις αρχές. Με την υποστήριξη της Inmarsat, το Maritime ICT Cloud θα διασφαλίσει ότι τα φορτηγά θα δαπανούν λιγότερο χρόνο αναμονής στα λιμάνια, λιγότερος χρόνο κατά την μεταφορα του φορτιου, και οι παραγωγοί θα βρίσκονται σε θέση να προγραμματίζουν καλύτερα τις αποστολές τους.

Η έμπρακτη εφαρμογή της συμφωνίας της στρατηγικής αυτής συνεργασίας τονίστηκε με την πρόσφατη ανακοίνωση συμβάσεως μεταξύ των Ericsson και U-Ming Marine, κορυφαία ναυτιλιακή εταιρεία που ειδικεύεται στη μεταφορά τσιμέντου, εμπορευμάτων και βιομηχανικών πρώτων υλών. Η Ericsson θα παρέχει στην U-Ming Marine end-to-end λύσεις διασύνδεσης πλοίων και βελτιστοποίησης ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένης της δορυφορικής συνδεσιμότητας από την Inmarsat.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home