Ανακαλύφθηκαν ίχνη τρεχούμενου νερού στον πλανήτη Άρη

Deasy @ 28.09.2015
Ανακαλύφθηκαν ίχνη τρεχούμενου νερού στον πλανήτη Άρη

«Είμαστε μόλις στο ξεκίνημα της κατανόησης του τρόπου λειτουργίας του Άρη και αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι κάτω από συγκεκριμένες περιπτώσεις υπάρχει νερό στην επιφάνεια του πλανήτη. Ο Άρης δεν είναι ο ξηρός πλανήτης που πιστεύαμε μέχρι σήμερα.»

Με αυτά τα συγκρατημένα αλλά ταυτόχρονα αισιόδοξα λόγια οι επιστήμονες της NASA ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν ίχνη τρεχούμενου νερού στον Άρη, μια ιστορική αποκάλυψη που αλλάζει εντελώς την εικόνα της ανθρωπότητας για τον «Κόκκινο Πλανήτη» του ηλιακού μας συστήματος.

Τα ίχνη με πλάτος 5 μέτρων και μήκος έως και 100 μέτρων εμφανίζονται στις επιφάνειες πάγου του πλανήτη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και σβήνουν όταν οι συνθήκες στην επιφάνεια του Άρη γίνονται πιο ψυχρές. Εμφανίζονται σε διάφορες τοποθεσίες, αναφέρει η ανακοίνωση, όταν η θερμοκρασία στην επιφάνεια είναι πάνω από  -23 βαθμούς κελσίου και εξαφανίζονται σε ψυχρότερες περιόδους.

Έχουμε πειστικές αποδείξεις δήλωσε μεταξύ άλλων ο John Grunsfeld που επιβεβαιώνουν τις υποψίες μας ότι ρέει νερό –αν και αλμυρό- στην επιφάνεια του Άρη. Μάλιστα, επεσήμαναν ότι ενδεχομένως τα ένυδρα άλατα που ανακάλυψε η NASA να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί το αλάτι όταν το ρίχνουμε στους δρόμους για να λιώσει ο πάγος και το χιόνι.

Στις δηλώσεις του ο Michael Meyer έκανε λόγο για τις πολλαπλές αποστολές σκαφών που χρειάστηκε να πραγματοποιήσει η NASA στην πάροδο των τελευταίων ετών που είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντική αυτή ανακάλυψη, προσθέτοντας ότι «όσο μελετάμε τον Άρη τόσο περισσότερο θα είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε πως μπορεί να υποστηριχθεί ζωή στον πλανήτη και που βεβαίως βρίσκονται αυτοί οι πόροι».

 

ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ,NASA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home