Κλείσε ξαπλώστρα από το smartphone ή το PC

Οι εφαρμογές Plazz και Summerize σου προσφέρουν τη λύση.

Deasy @ 03.07.2020
Κλείσε ξαπλώστρα από το smartphone ή το PC

Τα μέτρα των αποστάσεων που πρέπει να τηρούμε, λόγω του κορονοϊού, δυστυχώς έχουν φθάσει και στις παραλίες. Περισσότερα μέτρα απόσταση από τις ομπρέλες σημαίνει και λιγότερες ξαπλώστρες στις οργανωμένες παραλίες, με αποτέλεσμα, κυρίως τα σαββατοκύριακα, η εύρεση ενός σετ ξαπλώστρας να είναι μια δύσκολη διαδικασία. Τουλάχιστον στην Αθήνα, όπου πολλές χιλιάδες κατοίκων της κατακλύζουν τις παραλίες.

Η ιδέα λοιπόν να κλείσεις ένα ή παραπάνω σετ από ξαπλώστρες πριν ξεκινήσεις για την παραλία που έχεις στο μυαλό σου, εξασφαλίζοντας τις ανέσεις που επιθυμείς, είναι μάλλον πιο επίκαιρη από ποτέ μέχρι τώρα. Και στην Ελλάδα λειτουργούν και προ κορωνοϊού δύο τουλάχιστον εφαρμογές που σου προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα: το Plazz και το Summerize, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο από το PC/Laptop όσο και από το smartphone.

Από τα δύο, το Plazz είναι εκείνο που μάλλον προσφέρει τις περισσότερες επιλογές από παραλίες αλλά και σε διακύμανση τιμών. Όμως, ακόμα και στο Plazz θα λέγαμε ότι ο αριθμός δεν είναι αντιπροσωπευτικός του πραγματικού αριθμού των οργανωμένων παραλιών. Είναι πολύ μικρότερος, που πιθανολογούμε ότι οφείλεται στην ίδια την απροθυμία των επιχειρήσεων, παρά στην πλατφόρμα. Για την περίοδο που διανύουμε (με τη μείωση του αριθμού στις ξαπλώστρες στις παραλίες) είναι θα λέγαμε παράδοξο, αφού ο κόσμος που θα ήθελε να είναι σίγουρος ότι θα βρει κάποια ξαπλώστρα στην παραλία που τον ενδιαφέρει είναι πολύ περισσότερος από αυτόν που τελικά εξυπηρετείται.

Η διαδικασία για να κάνεις κράτηση είναι παρόμοια και στις δύο περιπτώσεις. Κάνεις εγγραφή με τα προσωπικά σου στοιχεία, επιλέγεις μια οργανωμένη παραλία από τις διαθέσιμες, ημέρα και ώρα, ένα συγκεκριμένο σετ από την κάτοψη της παραλίας που εμφανίζεται και πληρώνεις με την πιστωτική σου κάρτα.  

Στις πιο πολλές περιπτώσεις, τουλάχιστον για την Αθήνα και τα Σαββατοκύριακα, δεν έχεις την ευχέρεια να κάνεις κράτηση για την επόμενη ημέρα (π.χ. Παρασκευή για Σάββατο), αφού όλα τα σετ εμφανίζονται συνήθως κατειλημμένα. Τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα τις καθημερινές, όπου η διαθεσιμότητα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Η ίδια πάντως η διαδικασία κρατήσεων είναι σίγουρα εύκολη τόσο στο Plazz όσο και στο Summerize. Η προτεραιότητα εμφάνισης των παραλιών γίνεται με βάση τη γεωγραφική απόσταση (παρέχεται και η δυνατότητα αναζήτησης), ενώ υπάρχουν και μερικά φίλτρα, όπως αποδοχή πιστωτικών καρτών, ελεύθερο WiFi, περιβάλλον για παιδιά κ.α. Ωστόσο, θα θέλαμε και 1-2 ακόμα επιλογές, όπως να υπάρχει και φίλτρο προτεραιότητας στην εμφάνιση ανάλογα με τη διαθεσιμότητα σε ξαπλώστρες ή να δίνεται η ευχέρεια σχολίων των χρηστών για τις παραλίες που έχουν επισκεφθεί.

SUMMERIZE,PLAZZ,ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home