Με το Εφ Μπι Άι: Μπιλ Γκέιτς

Με το Εφ Μπι Άι: Μπιλ Γκέιτς

Και ενώ σύμπασα η αμερικανική αγορά τεχνολογίας (και ορισμένοι παράγοντες εκτός αυτής) σπεύδουν να συνταχθούν με την Apple στη διαμάχη της με το Εφ Μπι Άι για το θέμα του τηλεφώνου του τρομοκράτη του Σαν Μπερναρντίνο, ο πιο διάσημος ίσως (και σίγουρα ο πιο πλούσιος) παίκτης της παίρνει μια ελαφρώς περίεργη στάση, υποστηρίζοντας την ομοσπονδιακή αστυνομία.

Ο λόγος για τον Μπιλ Γκέιτς ο οποίος μιλώντας στους “Financial Times” δήλωσε ότι το επιχείρημα του Τιμ Κουκ ότι αυτό που ζητάει η κυβερνητική υπηρεσία ανοίγει την πόρτα για μελλοντικές παρεμβάσεις είναι αστήρικτο. Κατά τον κ. Γκέιτς, “Πρόκειται για μια συγκεκριμένη περίπτωση όπου η κυβέρνηση ζητάει πρόσβαση σε πληροφορίες. Δεν ζητάει κάτι γενικό, μιλάει για μια συγκεκριμένη περίπτωση.”

Όπως επισημαίνει το ίδιο δημοσίευμα, ο ιδρυτής της Microsoft δε βρίσκεται με την άποψή του αυτή σε διάσταση με τους περισσότερους ηγέτες της αγοράς αλλά και με τον επικεφαλής της πάλαι ποτέ εταιρείας του –αν και ο Σάτια Ναντέλα δεν έκανε κάποια ειδική δήλωση επί του θέματος, το Ρέντμοντ παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στη δήλωση της οργάνωσης Reform Government Surveillance η οποία υποστηρίζεται από όλες τις μεγάλες εταιρείες του χώρου και η οποία δηλώνει ότι δε θα πρέπει να ζητάται από τις εταιρείες τεχνολογίας να φτιάχνουν backdoors που υπονομεύουν την ασφάλεια των πληροφοριών των χρηστών τους.

Ο Μπιλ Γκέιτς δεν είναι ο μόνος που έχει εκφράσει τις αμφιβολίες του για το θέμα της στάσης της Apple –το συγκεκριμένο ζήτημα έχει διχάσει την ονλάιν κοινή γνώμη καθώς αφενός άπτεται ενός απτού περιστατικού τρομοκρατίας και αφετέρου επειδή όντως η Apple δείχνει ότι του δίνει υπερβολικά μεγάλες διαστάσεις. Ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη ότι έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τις αρχές σε όχι μία και δύο αλλά σε εβδομήντα διαφορετικές περιπτώσεις. Και παρότι η εταιρεία υποστηρίζει ότι η προκειμένη περίπτωση είναι διαφορετική, ίσως θα χρειαστεί να προσπαθήσει περισσότερο για να πείσει ότι το δίκιο είναι με το μέρος της.

FBI,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,APPLE,BILL GATES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home