Γουόρεν Μπάφετ: 13 χρόνια μετά πήρε το πρώτο του smartphone

Γουόρεν Μπάφετ: 13 χρόνια μετά πήρε το πρώτο του smartphone

Είναι 89 ετών, ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο και ενδεχομένως ο επενδυτής με την πιο διεισδυτική ματιά στο χώρο των αξιών. Είναι ο Γουόρεν Μπάφετ, ένας από τους σταθερούς επενδυτές της μετοχής της Apple. Όπως μπορούμε να καταλάβουμε το καθημερινό του πρόγραμμα θα είναι λογικά απαιτητικό. Παρά ταύτα, για 13 χρόνια από την εμφάνιση του πρώτου smartphone αρνιόταν μονίμως να αποκτήσει ένα, μένοντας πιστός σε ένα Samsung αναδιπλούμενο κινητό προηγούμενων εποχών. Με κουμπιά, μικρή οθόνη, για κλήσεις και SMS μόνο. Μία ακόμα πτυχή του λιτής ζωής που έχει επιλέξει, παρά τον τεράστιο πλούτο του ή μία ακόμα έκφανση του ιδιαίτερου χαρακτήρα του;

Για 13 χρόνια αυτή η άρνηση του Γουόρεν Μπάφετ να μπει στον κόσμο των smartphones εμφανιζόταν τακτικά σε διάφορα άρθρα διεθνών ενημερωτικών Μέσων. Από χθες, το μήνυμα αντιστράφηκε, αφού ο ίδιος ο Γουόρεν Μπάφετ κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ανακοίνωσε το τέλος εποχής. Έχει αφήσει πλέον το αναδιπλούμενο smartphone και είναι κάτοχος ενός καινούριου iPhone. Ωστόσο, φρόντισε αμέσως να δώσει το στίγμα. «Κοιτάτε ένα 89άρη που ξεκίνησε μόλις να συμβιώνει μαζί του. Δεν χρησιμοποιώ όλες τις δυνατότητες, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι. Το χρησιμοποιώ αποκλειστικά ως τηλέφωνο», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τηλεοπτική του εμφάνιση.

 Όπως επίσης προέκυψε από την τηλεοπτική του εμφάνιση, αυτή τη στιγμή η επενδυτική εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ είναι κάτοχος του 5,6% των μετοχών της Apple, που με βάση τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, αυτό μεταφράζεται σε μετοχές αξίας άνω των 70 δισ. δολαρίων. Mάλιστα, προχώρησε σε ένα διαχωρισμό για την συγκεκριμένη επένδυση, σημειώνοντας ότι για τον ίδιο η Apple δεν είναι μια εταιρεία τεχνολογίας αλλά μια εταιρεία καταναλωτικών ειδών, που τυγχάνει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία.

 

SMARTPHONES,IPHONE,ΓΟΥΟΡΕΝ ΜΠΑΦΕΤ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home