Τι βαθμό έχεις στο Twitter;

Οι πολιτικοί μας, πάντως, είναι διαβασμένοι

Τι βαθμό έχεις στο Twitter;

Διάφορες εφαρμογές αξιολόγησης των χρηστών των κοινωνικών δικτύων πέρααν από τον μάταιο ψηφιακό κόσμο, τα δάκρυα για τον χαμό του Klout έχουν πια στεγνώσει, αλλά πίσω από αυτές έρχονται νέες που προσπαθούν να σταθούν σε ένα περιβάλλον όπου και η ματαιοδοξία μπορεί να μετρηθεί.

Το Sparkscore είναι η νέα προσθήκη σε αυτές τις υπηρεσίες και μπορείς να δεις συνολικά τις επιδόσεις 25 λογαριασμών του Twitter και πώς αυτοί αποδίδουν με βάση έναν αλγόριθμο που, φυσικά, δεν είμαστε βέβαιοι πώς λειτουργεί και ούτε θα μάθουμε ποτέ.

Στο Sparkscore φαίνεται πως υπάρχει μια κάποια συσχέτιση μεταξύ του αριθμού των tweets που παράγει ένας λογαριασμός και της συνολικής αξιολόγησης του τελευταίου, όμως φαίνεται επίσης πως λαμβάνονται υπόψιν και άλλοι παράγοντες όπως ο αριθμός των retweets και, γενικά, η συνολική αλληλεπίδραση.

Επειδή λοιπόν είχαμε στη διάθεσή σας 25 ευκαιρίες είπαμε σε αυτή τη φάση αν δούμε μερικούς λογαριασμούς πολιτικών, μιας και το ελληνόφωνο Twitter έχει γίνει τους τελευταίους μήνες αρένα αντιπαράθεσης μεταξύ χρηστών (και “χρηστών”) που υποστηρίζουν την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Οπότε, σε αυτή τη φάση θα δούμε μερικές… θεσμικές επιδόσεις και υποσχόμαστε να επανέλθουμε.

Ο λογαριασμός @primeministergr έχει επίδοση 79/100, με 205 fav (τα likes του twitter δηλαδή) 60 retweets ανά tweet. Πιστά θεσμικός λογαριασμός δεν κάνει retweets. Στις τελευταίες 30 ημέρες έχει γράψει 114 tweets, αρκετά δραστήριος δηλαδή.

Ως Αλέξης Τσίπρας (@atsipras δηλαδή) η επίδοσή του είναι λίγο χαμηλότερη, στο 76/100 με 139 fav και 52,7 retweets ανά μήνυμα, ενώ είναι πιο εξωστρεφής σε σχέση με το πρωθυπουργικό alter ego του, αφού το 4,5% των μηνυμάτων του αποτελούν αναμεταδόσεις tweets άλλων χρηστών. Ομως τις τελευταίες 30 ημέρες έχει γράψει μόνο ένα tweet.

Ο κυβερνητικός εταίρος @panoskammenos έχει επίδοση 65/100 με 151 fav και 58 retweets ανά tweet, ενώ ο ίδιος αποτελεί ισχυρό παράγοντα αναπαραγωγής, καθώς σχεδόν 86 στα 100 tweets του είναι retweets. Στις τελευταίες ημέρες έχει πραγματοποιήσει 79 tweets.

O πρόεδρος της Ν.Δ. @kmitsotakis σημειώνει υψηλότερη επίδοση από τον πρωθυπουργό (για την ακρίβεια, από το πρωθυπουργικό account) με 88/100, 502 fav και 139 retweets ανά μήνυμα. το 4% των tweets του είναι retweets, ενώ στις τελευατίες 30 ημέρες έχει γράψει 59 μηνύματα, σχεδόν 2 την ημέρα.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. @adonisgeorgiadi έχει 76/100 με 200.88 fav και 57,8 retweets, ενώ είναι αρκούντως… αναμεταδοτικός καθώς το 68,7% των tweets του είναι retweets. Τις τελευταίες 30 ημέρες έχει γράψει ή αναμεταδόσει 545 μηνύματα, κοντά στα 18 για κάθε ημέρα!

O επικεφαλής του Ποταμιού @St_Theodorakis είναι στα χαμηλά, με επίδοση 39/100, 48,6 fav και 28,8 retweets, ενώ 4,2% των μηνυμάτων του είναι αναμεταδόασεις tweets άλλων χρηστών. Έχει γράψει 77 tweets στις τελευταίες 30 ημέρες.

Σε άλλους πολιτικούς με υψηλή δημοτικότητα η @Dora_Bakoyannis “πιάνει” το 50/100, o @a_loverdos είναι λίγο ψηλότερα, στο 55/100 και ο @papadimoulis αρκετά πιο ψηλά, στο 65/100. Αλλά να μη στα λέμε εμείς, μπες στο Sparkscore και δες τι ψάρια πιάνουν οι αγαπημένοι σου Twitter λογαριασμοί.

TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home