5 smart watches από το πάνω ράφι

5 smart watches από το πάνω ράφι

Δεν θα τα βρείτε στις αλυσίδες καταστημάτων τεχνολογίας. Πιθανότατα θα χρειαστεί να κάνετε μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα ρολογιών ή ακόμα και να κάνετε κάποια παραγγελία από το εξωτερικό. Κατά κύριο λόγο είναι προϊόντα γνωστών οίκων, με μεγάλη παράδοση στο χώρο του ρολογιού ή της μόδας, όμως όλα είναι αποτέλεσμα του κύματος που δημιούργησε η ψηφιακή τεχνολογία σ’ αυτό τον τομέα. Ας δούμε μερικές από τις πιο ακριβές δημιουργίες που προσφέρει η συγκεκριμένη αγορά:

 

Breitling Exospace B55

Η Breitling είναι ένα όνομα-θρύλος στο χώρο της ωρολογοποιίας και με το Exospace B55 καταφέρνει να συνδυάσει μία κάσα από τιτάνιο, ένα κλασικό, μηχανικό χρονογράφο με αρκετές ψηφιακές δυνατότητες. Δεν είναι ένα κλασικό smart watch με λειτουργικό σύστημα αλλά ένα ρολόι που συνδέεται μέσω Bluetooth με το κινητό τηλέφωνο και λαμβάνει τις ειδοποιήσεις του, π.χ. για κάποιο εισερχόμενο email ή κλήση. Για αυτές τις ψηφιακές «δεξιότητες» έχει μια ξεχωριστή, επαναφορτιζόμενη μπαταρία, με αυτονομία δύο μηνών.

Η τιμή του πλησιάζει τα 9.000 δολάρια.

 

Garmin Fenix Chronos

Σε αντίθεση με το προηγούμενο εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ρολόι που προσφέρει όλες τις πιθανές και απίθανες ψηφιακές λειτουργίες. Το Fenix Chronos της Garmin μετράει τους καρδιακούς παλμούς, τα βήματα, την ταχύτητα κίνησης, την ποιότητα του ύπνου, τις θερμίδες που καίμε, ενώ βέβαια μπορούμε να εισάγουμε και τους στόχους της γυμναστικής μας και να ενημερωνόμαστε ανά πάσα στιγμή ως προς την επίτευξή τους. Μάλιστα, οι επιλογές γυμναστικής δεν μένουν μόνο στις κλασικές αλλά περιλαμβάνουν την κολύμβηση, το σκι, την κωπηλασία και μερικές ακόμα.

Εκτός από την παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης το ρολόι έχει επίσης ενσωματωμένο GPS, αυτονομία που διαρκεί από 13 ώρες έως και μία εβδομάδα (ανάλογα με τη χρήση) ενώ βέβαια μπορεί να λαμβάνει όλες τις ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα.

Το Garmin Fenix Chronos κοστίζει 1.500 δολάρια.

 

 

Louis Vuitton Tambour Horizon

Θα το βρείτε σε διάφορες εκδόσεις αλλά η μαύρη έκδοση με τη γυαλισμένη κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ίσως η πιο όμορφη (κοστίζει περίπου 2.900 δολάρια).

Το smart watch της Louis Vuitton τρέχει το λειτουργικό σύστημα Wear της Goolge. Το ρολόι εμφανίζει την ώρα σε κλίμακα 24 ωρών και διαθέτει αρκετές χρήσιμες λειτουργίες για τους ταξιδιώτες. Έτσι μπορεί να μην βρείτε τη λειτουργία μέτρησης καρδιακών παλμών αλλά θα βρείτε άλλες, όπως η προσθήκη των επερχόμενων πτήσεων, η εφαρμογή City Guide, ο καιρός και οι θερμοκρασίες σε διαφορετικές ζώνες και χώρες. Είναι αδιάβροχο έως και τα 30 μέτρα και σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία, η μπαταρία το προσφέρει αυτονομία 22 ωρών σε κανονική χρήση.    

Το Louis Vuitton Tambour Horizon είναι συμβατό τόσο με συσκευές iPhone όσο και με συσκευές Android.

 

 

Montblanc Summit

Μπορεί να μοιάζει με ένα μίνιμαλ, κλασικό χρονογράφο όμως το Montblanc Summit είναι ένα κλασικό smart watch που φοράει το λειτουργικό Android Wear. Κατά συνέπεια θα βρείτε πλήθος ψηφιακών επιλογών, όπως λειτουργίες fitness, ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα, παρακολούθηση καρδιακού παλμού, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο, στον οποίο μπορείτε να περάσετε τη μουσική σας.

Το Montblanc Summit κοστίζει 930 δολάρια.

 

TAG Heuer Connected Modular

H TAG Heuer ήταν από τους πρώτους ελβετικούς οίκους που ακολούθησαν το ρεύμα των έξυπνων ρολογιών και το Connected Modular είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα. Τρέχει και αυτό το λειτουργικό Wear, προσφέρει λοιπόν όλες τις έξυπνες λειτουργίες, από fitness έως ενημερώσεις για κλήσεις και μηνύματα και η αυτονομία του κυμαίνεται κοντά στις 25 ώρες, ανάλογα με τη χρήση.

Θα το βρείτε σε δύο εκδόσεις κάσας, των 45 και των 41 χιλιοστών, σε πολλές επιλογές σχεδιασμού και λουράκια με τα οποία μπορείτε να το συνδυάσετε, ενώ η τιμή του ξεκινάει από περίπου τα 1.200 ευρώ. Όμως η TAG Heuer έχει κατασκευάσει και μια ειδική έκδοση με κάσα από λευκόχρυσο, η οποία είναι ντυμένη με 589 διαμάντια και η οποία κοστίζει 180.000 δολάρια.

 

SMART WATCH,ΕΞΥΠΝΟ ΡΟΛΟΙ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home