Huawei Freebuds 5i review

Ρremium ήχος σε προσιτή τιμή

Huawei Freebuds 5i review

Τις προτάσεις της στα true wireless ακουστικά εμπλουτίζει η Huawei με ένα ακόμα μοντέλο, τα Freebuds 5i, που έρχονται να προσφέρουν απολαυστικό ήχο και premium χαρακτηριστικά συνδυαστικά με ένα εξαιρετικά καλαίσθητο design και -ακόμα πιο σημαντικό- σε προσιτό κόστος. Πότε θα τα δούμε στην ελληνική αγορά; Άμεσα, εντός Ιανουαρίου σύμφωνα με την εταιρεία.

 

Η πρώτη ωραία εικόνα

Τα Huawei Freebuds 5i αποτελούν το διάδοχο των Freebuds 4i, που παρουσίασε πέρυσι η κινεζική εταιρεία και έρχονται να αναβαθμίσουν την εμπειρία του χρήστη, χωρίς να επιβαρύνουν ιδιαίτερα το πορτοφόλι τους. Διαθέτουν ενεργή απομόνωση θορύβου (ANC) και Hi-Res Audio, επιτρέποντας στο χρήστη να βυθιστεί και να απολαύσει τη μουσική του, αλλά και πεντακάθαρες τηλεφωνικές συνομιλίες.

Οι καλές εντυπώσεις ξεκινούν με την πρώτη εικόνα των ακουστικών, η θήκη των οποίων ακολουθεί την παράδοση της κινεζικής εταιρείας με το design που θυμίζει βότσαλο. Στην περίπτωση των Freebuds 5i (ιδιαίτερα στο χρώμα Isle Blue που είχαμε στην κατοχή μας) η παραπάνω αίσθηση είναι ακόμα πιο έντονη, με τους ανθρώπους της εταιρείας να έχουν πασπαλίσει τη θήκη τους με μικρά στίγματα και ματ φινίρισμα της εξωτερικής επιφάνειας.

Μικρότερη σε μέγεθος από προηγούμενα μοντέλα, η θήκη των Freebuds 5i προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία, η οποία φθάνει έως και τις 28 ώρες, ενώ ο μέγιστος χρόνος αυτονομίας των ακουστικών τις 7,5 ώρες.

Εξίσου όμορφα και εργονομικά είναι και τα ίδια τα ακουστικά, με τη Huawei να συμπληρώνει στο πακέτο αγοράς μια σειρά από tips διαφορετικού μεγέθους, για την ασφαλέστερη προσαρμογή τους στο αυτί των χρηστών. Τα Huawei Freebuds 5i υποστηρίζουν ταυτόχρονη χρήση με δύο συσκευές, έτσι ώστε να μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα π.χ. στο laptop και το smartphone. Αν μάλιστα έχουμε ανοικτά ηχητικά αρχεία ταυτόχρονα σε δύο συσκευές, όταν πατήσουμε το pause στο αρχείο ήχου που ακούμε, έρχεται σε 2-3 δευτερόλεπτα ο ήχος από τη δεύτερη συσκευή, χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε κάποια επιπλέον ενέργεια.

Συνολικά η χρήση των ακουστικών αποδεικνύεται απολαυστική γεμίζοντας τα αυτιά μας με πλούσιο ήχο, με το βάρος τους να είναι ανεπαίσθητο και να μην κουράζει ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση.

 

Χωρίς την εφαρμογή ΑΙ Life θα απολαύσεις τη μισή εμπειρία

Ο καλύτερος χειρισμός των Huawei Freebuds 5i γίνεται μέσα από την εφαρμογή ΑΙ Life της Huawei. Όχι ότι δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με την απλή διαδικασία του pairing π.χ. με το smartphone, όμως χωρίς την παραπάνω εφαρμογή είναι σαν «να τρως τη μισή μπουκιά» από αυτή που μπορούν να σου προσφέρουν τα ακουστικά της Huawei.

Μέσα από το περιβάλλον του app AI Life μπορείς να διαχειριστείς το σύνολο των δυνατοτήτων που σου προσφέρουν τα Freebuds 5i και να παραμετροποιήσεις τον έλεγχό τους. Να ενεργοποιήσεις ή όχι την απομόνωση θορύβου και σε πιο επίπεδο τη θες (Ευχάριστη, Γενική, Εξαιρετική) έτσι ώστε να ταιριάζει απολύτως στο περιβάλλον που βρίσκεσαι και στο γούστο σου.  Να ρυθμίσεις το επίπεδο ποιότητας ήχου. Να τα εντοπίσεις, αν τυχόν δεν είναι στο οπτικό σου πεδίο, μέσα από τη λειτουργία εύρεση ακουστικών. Και βέβαια να παραμετροποιήσεις όλες τις λειτουργίες αφής για τον έλεγχο των ακουστικών. Για παράδειγμα, μπορείς να επιλέξεις ξεχωριστά για κάθε ακουστικό ποια λειτουργία θα ενεργοποιήσεις με διπλό πάτημα: αναπαραγωγή/παύση, επόμενο τραγούδι, προηγούμενο τραγούδι, ενεργοποίηση φωνητικού βοηθού. Ανάλογες επιλογές υπάρχουν για το παρατεταμένο πάτημα, ενώ επιπλέον μπορείς π.χ. να απενεργοποιήσεις τη σάρωση της επιφάνειας των ακουστικών για την αυξομείωση του ήχου.

Τα Huawei Freebuds 5i αποτελούν μια πάρα πολύ καλή επιλογή. Παρά το προσιτό τους κόστος έρχονται να προσφέρουν στο χρήστη μια εξαιρετικά καλή εμπειρία με τον καθαρό και πλούσιο ήχο τους και τις επιπλέον δυνατότητες που προσφέρουν.

HUAWEI FREEBUDS 5i,ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home