Samsung Galaxy Watch 3 review

Samsung Galaxy Watch 3 review

Την ώρα που για τους φίλους της Apple η επιλογή ενός smart watch είναι μάλλον μονόδρομος το στρατόπεδο του Android κατακλύζεται από νέες προτάσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία. Μία κατηγορία από την οποία δεν θα μπορούσε να απέχει για περισσότερους μήνες η Samsung (ένα χρόνο πριν είδαμε το τελευταίο της μοντέλο) η οποία επιστρέφει με το Galaxy Watch 3. Μία συσκευή πιο ώριμη και σίγουρα καλύτερη σε λειτουργίες και σχεδιασμό. Αν μάλιστα κάποιος είναι κάτοχος ενός smartphone της κορεατικής εταιρείας τότε η εμπειρία με το νέο ρολόι είναι επίπεδα καλύτερη.


Ανανεωμένο design

Το Galaxy Watch 3 έρχεται σε δύο εκδόσεις μεγέθους των 41mm και των 45mm (την μεγαλύτερη έκδοση είχαμε και εμείς στην κατοχή μας για το review). Παρότι ελαφρύ το νέο έξυπνο ρολόι της Samsung είναι κατασκευασμένο από ωραία και ποιοτικά υλικά (ανοιξείδωτο ατσάλι και Gorilla Glass) που σίγουρα αφήνουν ευχάριστες εντυπώσεις. Το σχετικά μεγάλο πάχος του ενισχύει το στιβαρό χαρακτήρα και για τους φίλους των μεγάλων ρολογιών μάλλον λειτουργεί θετικά.

Στο συνδυασμό που θα το βρείτε στο πακέτο αγοράς με το δερμάτινο λουράκι το Galaxy Watch 3 συνδυάζεται με μια πιο αυστηρή εμφάνιση, όμως αν προχωρήσετε στην αντικατάστασή του με κάποιο άλλο από καουτσούκ έχω την αίσθηση ότι και πάλι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες εκείνων που θέλουν ένα πιο σπορ χαρακτήρα. Στα θετικά σημεία του ρολογιού και η αδιαβροχοποίησή του σε βάθος έως 50 μέτρα (IP68 standard), που πρακτικά σας δίνει την ευχέρεια να το χρησιμοποιήσετε και στο κολύμπι, με τη Samsung όμως να αποφεύγει να συστήσει μια τέτοια χρήση.  

 

Οθόνη Super AMOLED

Το Galaxy Watch 3 έρχεται με μια οθόνη Super AMOLED μεγέθους 1,2 ιντσών, με αρκετά υψηλή φωτεινότητα, τέτοια που δεν δημιουργεί περιορισμούς ανάλογα με το φως στον περιβάλλοντα χώρο. Έχοντας την οθόνη στη ρύθμιση της αυτόματης προσαρμογής της φωτεινότητας, η ανάγνωσή της ήταν πολύ καλή ακόμα και σε περιπτώσεις έντονης ηλιοφάνειας, ενώ σε υποφωτισμένες συνθήκες δεν δημιουργούσε καμία κούραση στα μάτια.

Περιμετρικά της οθόνης η Samsung έχει τοποθετήσει μια περιστρεφόμενη στεφάνη, που διευκολύνει την πλοήγηση στο μενού, ενώ εξωτερικά συναντάμε δύο φυσικά πλήκτρα: το πάνω λειτουργεί ως start/stop, ενώ το κάτω ως πλήκτρο επιστροφής. Επίσης, στην παρατεταμένη πίεσή τους το ένα ενεργοποιεί άμεσα την υπηρεσία Samsung Pay, ενώ το δεύτερο τη φωνητική βοηθό bixby.

 

Λειτουργίες

Το νέο Galaxy Watch 3 έρχεται με το λειτουργικό Tizen της Samsung, διαφέροντας στο user interface με από εκείνα που χρησιμοποιούν του Android WearOS, όμως η προσαρμογή από το ένα στο άλλο είναι μάλλον εύκολη υπόθεση. Στον εξοπλισμό του συναντάμε το chipset Exynos 9110 SoC, που συνοδεύεται από μνήμη RAM 1GB, πόροι που είναι υπεραρκετοί για την άνετη χρήση του ρολογιού. Επιπλέον, υπάρχουν 8GB αποθηκευτικού χώρου, που μπορείτε να αξιοποιήσετε για την αποθήκευση τραγουδιών, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε με τη χρήση ακουστικών, χωρίς να έχετε συνεχώς το smartphone δίπλα σας. Χρήσιμο για τις στιγμές άσκησης, αφού διαθέτει και ενσωματωμένο GPS, οπότε οι αποστάσεις και οι επιδόσεις σας μπορούν να καταγραφούν.

Το Galaxy Watch 3 υποστηρίζει πλήθος ασκήσεων, από αερόβιες μέχρι στατικές (έλξεις, άρσεις, γιόγκα, κάμψεις κ.α.) οπότε μάλλον δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε εκείνη που θέλετε να μετρήσετε, ενώ βέβαια δεν απουσιάζουν λειτουργίες όπως η μέτρηση καρδιακών παλμών ή η ποιότητα του ύπνου. Μία καινούρια λειτουργία είναι η μέτρηση του οξυγόνου στο αίμα, η οποία ωστόσο δεν γίνεται αυτόματα, όπως οι δύο παραπάνω αλλά μόνο όταν εσείς το επιλέγετε. Χρήσιμη σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να είναι επίσης η δυνατότητα αποστολής μηνύματος SOS όταν το ρολόι ανιχνεύσει είτε κάποια απότομη πτώση είτε αδράνεια του οργανισμού.

Στις επίσης χρήσιμες λειτουργίες είναι και η υποστήριξη αποδοχής/απόρριψης τηλεφωνικών κλήσεων, με την ποιότητα της συνομιλίας να είναι ευχάριστα καλή, τέτοια που μάλλον με ώθησε να τη χρησιμοποιώ συχνότερα, λύνοντάς μου πραγματικά τα χέρια.

Βελτιωμένη για Samsung αλλά υστερώντας ακόμα σε σχέση με άλλους κατασκευαστές είναι η αυτονομία του Galaxy Watch 3. Σε εργάσιμες ημέρες έφθασα μέχρι και τις τρεις μέρες αυτονομίας αλλά και πάλι είναι μια επίδοση υποδεέστερη σε σχέση με συσκευές του ανταγωνισμού.

Το Samsung Galaxy Watch 3 είναι διαθέσιμο στην τιμή των 429 ευρώ.

SAMSUNG GALAXY WATCH 3,SMART WATCH,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home