Motorola One Action review

Κινηματογραφεί όλη τη δράση όπως και αν το κρατάτε.

Σταδιακά και σταθερά η Motorola (η Lenovo δηλαδή, που διαχειρίζεται το brand της Motorola) εμπλουτίζει την οικογένεια των smartphones της, προσφέροντας πλέον και προτάσεις που μπορούν να δώσουν στον καταναλωτή ένα διαφορετικό στοιχείο. Πριν λίγους μήνες είδαμε το Motorola One Vision, ένα από τα ελάχιστα smartphones της αγοράς με αναλογία οθόνης 21:9.

Τώρα με το Motorola One Action η εταιρεία προχωράει ένα βήμα παρακάτω. Προσφέροντας μια καλύτερη εμπειρία όχι μόνο ως προς το πως παρακολουθείς ένα αρχείο video αλλά και ως προς το πως μπορείς να το κινηματογραφήσεις. Με το βλέμμα της στραμμένο σίγουρα στο νεανικό κοινό η Motorola παρουσιάζει μια συσκευή που ανταποκρίνεται στα «κινηματογραφικά θέλω» τους.

 

Νεανικός σχεδιασμός

Αν το μάτι σου έχει πέσει κάποια στιγμή στο Motorola One Vision, το One Action είναι σχεδιαστικά το δίδυμο αδερφάκι του. Ίδιο μέγεθος, ίδια οθόνη, ίδια περίπου υλικά κατασκευής, όμως με επιπλέον χρώματα, πιο φρέσκα που τείνουν να απευθύνονται περισσότερο στο νεανικό κοινό. Η πιο ορατή διαφορά μεταξύ των δύο συσκευών είναι η προσθήκη μίας ακόμα κάμερας στην πίσω πλευρά (για τις φωτογραφικές και κινηματογραφικές δυνατότητες θα μιλήσουμε αργότερα).

Στην οθόνη η Motorola επαναλαμβάνει ότι είχαμε δει και στο προηγούμενο μοντέλο. Έτσι και στο One Action έχουμε μια ωραία LTPS IPS LCD οθόνη 6,3 ιντσών που καταλαμβάνει το 94% της μπροστινής του επιφάνειας. Η αναλογία πλάτους/ύψους είναι και εδώ 21:9, ακολουθώντας τα κινηματογραφικά πρότυπα, ενώ δεν απουσιάζει η οπή στην αριστερή άνω γωνία για την τοποθέτηση της selfie κάμερας. Όπως είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν η Motorola επιλέγει να τοποθετήσει αριστερά και όχι δεξιά τη selfie κάμερα γιατί κατά την προβολή ενός video με το τηλέφωνο οριζόντια, η θέση αυτή δημιουργεί τη μικρότερη δυνατή απόσπαση στο χρήστη από το περιεχόμενο που παρακολουθεί (κατά την περιστροφή σε οριζόντια θέση, η οπή «μετατοπίζεται» στην κάτω αριστερή γωνία, ένα σημείο που σύμφωνα με έρευνες δεν προσέχει τόσο πολύ ο θεατής όταν παρακολουθεί ένα video).

 

Action κάμερα

Αν υπάρχει ένα στοιχείο στο One Action που απευθύνεται κατευθείαν στους νέους αυτό είναι η τριπλή κάμερα και οι δυνατότητες που αυτή προσφέρει. Ειδικότερα, στην πλάτη της συσκευής θα βρείτε:

-          μία στάνταρ ευρυγώνια, ανάλυσης 12ΜΡ, διαφράγματος f1.8 και εστιακής απόστασης 26mm με σύστημα ταχείας αυτόματης εστίασης PDAF

-          μία υπερυρυγώνια, ανάλυσης 16ΜΡ, διαφράγματος f2.2 και εστιακής απόστασης 14mm

-          έναν αισθητήρα βάθους, ανάλυσης 5ΜΡ

Παρατηρείτε κάτι διαφορετικό; Με μια πρώτη ματιά όχι, το One Action κινείται πάνω-κάτω σε αυτά που γνωρίζουμε από το σύνολο των κατασκευαστών.

Κι όμως, δεν συμβαίνει έτσι. Σε αντίθεση με αυτό που παρατηρούμε συνήθως, όπου παρέχεται η ευχέρεια στο χρήστη να μεταβεί από τη μία κάμερα στην άλλη για τις φωτογραφίες, στο Motorola One Action ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει για στατικές εικόνες μόνο τη στάνταρ ευρυγώνια των 12ΜΡ, καθώς η υπερευρυγώνια κάμερα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την εγγραφή video.

Εδώ, στο video δηλαδή έχουμε και τη μεγάλη διαφοροποίηση του One Action σε σχέση με κάθε άλλο μοντέλο της αγοράς. Όπως όλοι γνωρίζουμε αν κρατήσουμε κάθετα το τηλέφωνό μας για να τραβήξουμε ένα βίντεο, θα πάρουμε αντίστοιχα εικόνα κάθετης μορφής, που κατά τη διαδικασία αναπαραγωγής καταλαμβάνει μόνο ένα μέρος της οθόνης.

Όχι όμως και στο Motorola One Action. Οι άνθρωποι της εταιρείας αφού μάλλον διαπίστωσαν την όλο και αυξανόμενη τάση στους νέους να κρατούν κάθετα το κινητό τους για μικρής διάρκειας video (λόγω βεβαίως και των αντίστοιχων υπηρεσιών -Instagram και Facebook Stories, IGTV, Boomerang) ήρθαν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Γύρισαν τον αισθητήρα (της υπερευρυγώνιας κάμερας) οριζόντια, ώστε ο χρήστης να μπορεί να γράφει video με το τηλέφωνο σε portrait mode και να το αναπαράγει οριζόντια χωρίς περιορισμούς στην 21:9 οθόνη. Αυτό συμβαίνει μόνο εφόσον ο χρήστης μεταβεί στην υπερευρυγώνια κάμερα από το εικονίδιο «τοπίου». Αν χρησιμοποιεί τη στάνταρ κάμερα για την εγγραφή video τα πράγματα ακολουθούν την παραδοσιακή μέθοδο.

Αυτή η ανατροπή της Motorola είναι σίγουρα έναν ενδιαφέρον χαρακτηριστικό. Η ποιότητα του video της action κάμερας (όπως ονομάζει η Motorola την υπερευρυγώνια) είναι επίσης απροσδόκητα καλή με πειστικά και ωραία χρώματα, ενώ αποτελεσματικά δουλεύει και η σταθεροποίηση εικόνας. Στην σταθερή εικόνα συμβάλλει και σε ένα βαθμό το γεγονός ότι το κράτημα της συσκευής σε portrait mode είναι πιο σταθερό και όχι χαλαρό, όπως συμβαίνει συνήθως στην κλασική θέση, αφού υπάρχει πάντα ο φόβος να μπει το χέρι μέσα στο κάδρο.

 

Η ανάλυση εγγραφής video φθάνει έως και το 4Κ στα 30fps για τη στάνταρ κάμερα, ενώ από την υπερευρυγώνια παίρνουμε μέγιστη ανάλυση 1080p στα 60fps. Α πριν είπαμε ότι από την action κάμερα δεν μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες. Ναι, ισχύει, όμως ταυτόχρονα με την εγγραφή του video έχεις την ευχέρεια να απομονώσεις συγκεκριμένα frames πατώντας το εικονίδιο με το σχέδιο του κλείστρου που εμφανίζεται στην οθόνη.

 

Εξοπλισμός

Στην καρδιά του One Action θα βρούμε και πάλι επεξεργαστή από τη Samsung. Ο Exynos 9609 σε συνδυασμό με τη μνήμη RAM των 4GB προσφέρουν επιδόσεις που κυμαίνονται στο μέσο όρο της mid range κατηγορίας. Ο μέσος χρήστης μένει ικανοποιημένος, οι εφαρμογές τρέχουν ομαλά και μόνο σε περιπτώσεις που θα αποφασίσετε να παίξετε ένα βαρύ παιχνίδι θα συναντήσετε ενοχλητικές καθυστερήσεις.

Από την άλλη πλευρά, ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος είναι πλούσιος, καθώς η Motorola χάρισε στο One Action 128GB μνήμης, ενώ στην απίθανη περίπτωση που αυτά δεν επαρκούν υπάρχει και η υποδοχή καρτών microSD.

Όπως και το σύνολο των smartphones της Motorola έτσι και το νέο μοντέλο ενσωματώνει τα γνωστά moto actions. Κρατώντας το κινητό και με μια απότομη κάθετη κίνηση μπορείτε να ενεργοποιήσετε το φακό, με περιστροφή του καρπού να ενεργοποιήσετε την κάμερα ή να μεταβείτε από την κύρια στη selfie, ακουμπώντας την οθόνη με τρία δάχτυλα μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα στιγμιότυπό της κ.α.

Ευχάριστη είναι επίσης η ύπαρξη FM ραδιοφώνου, όπως και η υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών, ενώ o αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι πίσω, εκεί που θα βρίσκεται το λογότυπο της Motorola. Αν κάτι αφήνει μια μικρή πικρή γεύση είναι η ανθεκτικότητα της συσκευής, καθώς με το προσωνύμιο Action θα περίμενε κάποιος περισσότερη αντοχή σε δύσκολες συνθήκες, κάτι που όμως δεν ισχύει.

Το Motorola One Action έρχεται με ενσωματωμένη μπαταρία 3.500mAh, ενώ στο πακέτο αγοράς θα βρείτε και τη διάφανη θήκη από σιλικόνη για την προστασία της συσκευής. Η τιμή του στην Ελλάδα ανέρχεται στα 269 ευρώ.

MOTOROLA ONE ACTION,SMARTPHONES,MOTOROLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home