Motorola One Vision review

Motorola One Vision review

Οι δυνατότητες να διαφοροποιηθείς στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον των smartphones δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι εταιρείες που κατασκευάζουν είναι πολλές, τα μοντέλα τους πολλαπλάσια, γεγονός που αφήνει πολύ μικρά παράθυρα για να κάνεις τη διαφορά. Πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε ένα προσιτό smartphone, όπου εκεί η συγκεντρώνεται η πλειοψηφία των συσκευών που κυκλοφορούν.

Η εύκολη λύση είναι να μην ξεφύγεις από τα στάνταρ της αγοράς, προκειμένου να διατηρήσεις την τιμή σε χαμηλά επίπεδα. Με το Motorola One Vision η Motorola δεν καταφεύγει στην εύκολη λύση. Αντιθέτως, προσπαθεί να εξαντλήσει τα περιθώρια για να διαφοροποιηθεί, παρουσιάζοντας ένα smartphone με οθόνη που ακολουθεί τα κινηματογραφικά πρότυπα 21:9. Ναι, δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που από μόνο του μπορεί να κερδίσει τον καταναλωτή. Όμως, αν συνδυάζεται με τα χαρακτηριστικά που του έχει προσθέσει η Motorola τελικά διαμορφώνεται μια ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση στην κατηγορία κάτω των 300 ευρώ.

 

Φρέσκος σχεδιασμός

H Motorola μαζί με τη Sony αποτελούν τους μοναδικούς κατασκευαστές που υιοθετούν μιας τέτοιου τύπου οθόνη. Όμως ακόμα και η ιαπωνική εταιρεία έχει τοποθετήσει πιο ψηλά τoν πήχη της τιμής. Πίσω από την υιοθέτηση μιας τέτοιας οθόνης κρύβεται και ο παράγοντας πρακτικότητα.

Το Motorola One Vision διαθέτει μια μεγάλη οθόνη 6,3 ιντσών. Μειώνοντας το πλάτος και μεγαλώνοντας το ύψος της προσφέρει την ευχέρεια στον κάτοχο της συσκευής να τη χρησιμοποιεί με το ένα χέρι, αφού τα περισσότερα εικονίδια είναι στην απόσταση που φθάνει συνήθως ο μέσος αντίχειρας. Ταυτόχρονα, αν ανήκετε και σε εκείνους που συνηθίζουν να βάζουν στις τσέπες του παντελονιού το smartphone τους, το ratio 21:9 είναι σαφώς πιο βολικό.

Στιγμιότυπο από την παρακολούθηση κινηματογραφικών επιτυχιών στην 21:9 οθόνη του One Vision.

Η οθόνη του Motorola One Vision καταλαμβάνει σχεδόν το σύνολο της εξωτερικής επιφάνειας, με την ανάλυσή της να φθάνει τα 2.520x1.080 pixels. Ο μόνος «χαμένος» χώρος της είναι η (μεγάλη ομολογουμένως) οπή για την τοποθέτηση της selfie κάμερας με την επίσης μεγάλη ανάλυση των 25ΜΡ. Ευτυχώς όμως είναι τοποθετημένη στην αριστερή γωνία της συσκευής, επομένως κατά την προβολή είτε ενός βίντεο είτε μιας φωτογραφίας σε οριζόντια θέση δημιουργεί τη μικρότερη δυνατή απόσπαση στο χρήστη από το περιεχόμενο που παρακολουθεί (κατά την περιστροφή σε οριζόντια θέση, η οπή «μετατοπίζεται» στην κάτω αριστερή γωνία, ένα σημείο που σύμφωνα με έρευνες δεν πέφτει η προσοχή του θεατή).

Το φρέσκο του Motorola One Vision συμπληρώνεται από ωραία υλικά κατασκευής και μοντέρνα χρώματα, που αφήνουν ευχάριστη αίσθηση. Παρότι το βασικό υλικό είναι πλαστικό δύσκολα το αντιλαμβάνεται ο μέσος χρήστης, γεγονός στο οποίο συμβάλει και η στιβαρή κατασκευή του, που παραπέμπει σε smartphone ανώτερων στρωμάτων.

 

Διπλή κάμερα

Το Motorola One Vision έρχεται με διπλή κύρια κάμερα στην πίσω πλευρά: ένα βασικό ευρυγώνιο φακό και έναν ακόμα, αισθητήρα βάθους, που προσδίδει το βάθος πεδίου στις φωτογραφίες. Η Motorola έρχεται και αυτή να προστεθεί στη λίστα των κατασκευαστών που υιοθετούν τον ιδιαίτερα δημοφιλή αισθητήρα της Sony, IMX586, με την ανάλυση των 48ΜΡ. Μην περιμένετε όμως εικόνες αυτής της ανάλυσης. Αντιθέτως (όπως έχουμε δει και σε αρκετές ακόμη συσκευές) η κάμερα του Motorola One Vision κάνει χρήση της τεχνολογίας quad pixel, που ενισχύει την απόδοσής της σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και παράγει τελικά εικόνες ανάλυσης έως και 12MP.

H κάμερα του Motorola One Vision έρχεται επίσης με μεγάλο διάφραγμα f1.7 και οπτικό σταθεροποιητή, όπως επίσης και τη λειτουργία νυχτερινής λήψης για τη βελτίωση του αποτελέσματος σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Παρόμοια με την αντίστοιχη λειτουργία σε άλλες συσκευές, με ενεργοποιημένη τη λειτουργία νυχτερινής λήψης, η κάμερα του Motorola One Vision τραβάει μία ριπή φωτογραφιών, με διαφορετική έκθεση, συνθέτοντάς τες αυτόματα σε μια τελική εικόνα.

Σε περιπτώσεις που έχουμε στο ίδιο κάδρο σκοτεινά και φωτεινά μέρη, η χρήση του HDR (στη δεύτερη φωτογραφία) βελτιώνει την εικόνα σε υποφωτισμένα σημεία, όπως μπορείτε να δείτε στο κάτω δεξιά κομμάτι του κάδρου μας (πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση).

Καλή απόδοση χρωμάτων, με ζωντάνια και ευκρίνεια από το Motorola One Vision. 

Δείγμα φωτογραφιών με ενεργοποιημένη τη νυχτερινή λήψη.

Εκτός των παραπάνω, το νέο smartphone της Motorola διαθέτει μερικές ακόμα λειτουργίες, όπως το Spot Color (επιλέγετε ένα συγκεκριμένο χρώμα στο κάδρο σας, για να αφαιρέσετε τελικά το χρώμα από το υπόλοιπο κάδρο, που μετατρέπεται σε ασπρόμαυρο) το πορτρέτο,  όπως επίσης και το Cimenagraph, με το οποίο μπορείτε να τραβήξετε ένα βίντεο μερικών δευτερολέπτων το οποίο μετατρέπεται σε μια επαναλαμβανόμενη κινούμενη εικόνα, δηλαδή σε αρχείο gif. Λειτουργίες - gimmicks, που μπορεί να αποδειχθούν διασκεδαστικές για το νεανικό κυρίως κοινό.

Λαμβάνοντας υπόψη την κατηγορία τιμής του Motorola One Vision η κάμερά του είναι αρκετά ικανοποιητική. Όμως θα λέγαμε ότι αδικείται από το περιβάλλον της εφαρμογής, στο οποίο δεν αποφεύγονται οι αστοχίες, με τη Motorola να θέλει να διαφοροποιηθεί από την πεπατημένη των άλλων κατασκευαστών, χωρίς όμως να το καταφέρνει με επιτυχία.

 

Πόροι στα στάνταρ της κατηγορίας του

Το Motorola One Vision είναι μια τίμια πρόταση για τα λεφτά που θα διαθέσετε για την απόκτησή του. Σε επίπεδο επεξεργαστικών πόρων, το smartphone της Motorola κάνει τη διαφορά, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει κάποιο chipset της Qualcomm, όπως είναι η συνηθισμένη πρακτική, επιλέγοντας το Exynos 9609 της Samsung. Σε συνδυασμό με τη μνήμη RAM των 4GB αλλά και το γεγονός ότι χρησιμοποιεί καθαρό Android, άρα δεν επιβαρύνεται από κάποιο άλλο software, το One Vision καταφέρνει να είναι σπιρτόζικο και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του μέσου χρήστη. Το ίδιο ισχύει και για τον αποθηκευτικό χώρο των 128GB που ενσωματώνει η συσκευή.

To Motorola One Vision έρχεται με όλα τα Moto Actions που έχουμε δει και σε προηγούμενες προτάσεις της εταιρείας. Για όσους δεν έχουν εικόνα αυτών των λειτουργιών, με τα Moto Actions μπορείτε να ενεργοποιήσετε συγκεκριμένες λειτουργίες της συσκευής, με απλές κινήσεις. Για παράδειγμα, κουνώντας τη συσκευή ενεργοποιείτε το φακό ή την κάμερα ή ακουμπώντας τρία δάχτυλα στην οθόνη δημιουργείτε ένα screenshot.

Τέλος, το One Vision έρχεται με μπαταρία χωρητικότητας 3.500mAh, που επαρκεί για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και η οποία συνοδεύεται και με φορτιστή ταχείας φόρτισης στο πακέτο αγοράς. Μιας και το αναφέραμε, στο πακέτο θα βρείτε και μια θήκη προστασίας, όπως επίσης και ενσύρματα ακουστικά, καθώς το One Vision διαθέτει υποδοχή 3,5 χιλιοστών.  

Το Motorola One Vision διατίθεται στην τιμή των 299 ευρώ, όμως λόγω ότι βρισκόμαστε σε περίοδο εκπτώσεων θα το βρείτε αυτές τις ημέρες 20 ευρώ χαμηλότερα.

MOTOROLA ONE VISION,SMARTPHONES,MOTOROLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home