Xiaomi Mi Mix 2S review

Η πολυτέλεια δεν είναι θέμα χρημάτων

Ο τίτλος ίσως δεν πρωτότυπος. Ίσως μάλιστα δεν είναι πρωτοτυπία ότι η Xiaomi παρουσιάζει ένα value for money τηλέφωνο. Όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα. Για μια ακόμη φορά η ιδιαίτερα αγαπητή στην Ελλάδα κατασκευάστρια εταιρεία δημιουργεί ένα smartphone που καταφέρνει να ισορροπεί εξαιρετικά την τιμή με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα υλικά κατασκευής και την απόδοση. Το Mi Mix 2S αντιπροσωπεύει πλήρως αυτήν την «τέχνη» της κινέζικης εταιρείας. Αποτελεί επίσης έναν ακόμα άξιο διάδοχο της σειράς Mi Mix, που έκανε το ντεμπούτο της πριν δύο χρόνια και έφερε τη σχεδιαστική υπογραφή του γνωστού designer, Φίλιπ Σταρκ.

Στο νέο smartphone της Xiaomi η ζυγαριά γέρνει ιδιαίτερα στον τομέα της εμφάνισης (άλλωστε είναι κύριο χαρακτηριστικό ολόκληρης της σειράς Mi Mix) αλλά και στην κάμερα, όπου η κινέζικη εταιρεία προσπαθεί δυναμικά να επουλώσει τις… πληγές του παρελθόντος.

 

Προσεγμένο στην κάθε του λεπτομέρεια

Ενδεχομένως κάποιος να περίμενε ένα συμβιβασμό. Ένα σημείο, ένα στοιχείο ή και περισσότερα, που θα υποδεικνύουν ότι το Xiaomi Mi Mix 2S κατεβάζει τον πήχη έτσι ώστε να διατηρήσει την τιμή του σε χαμηλότερα επίπεδα. Όχι όμως. Αυτή άλλωστε ήταν ανέκαθεν η συνταγή της συγκεκριμένης σειράς και το Mi Mix 2S την ακολουθεί κατά γράμμα. Με κάποιο μαγικό τρόπο οι άνθρωποι της Xiaomi καταφέρνουν να παρουσιάσουν ένα smartphone, που είναι προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια του design. Στην εξωτερική του εμφάνιση το Mi Mix 2S αποπνέει ένα αέρα πολυτέλειας, χάρη στο στιβαρό χαρακτήρα του και τα εξαιρετικά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και την αίσθηση που αφήνει στο χέρι του χρήστη.

Η οθόνη σχεδόν 6 ιντσών (5,99 για την ακρίβεια) καταλαμβάνει το σύνολο της μπροστινής επιφάνειας, σε μια αναλογία πολύ μεγαλύτερη από αυτή που έχουμε συνηθίσει από άλλες συσκευές. Ακόμα και το φρύδι, η εγκοπή (notch) που έχουν υιοθετήσει οι άλλοι κατασκευαστές, απουσιάζει, αφού οι άνθρωποι της Xiaomi (όπως και στα προηγούμενα μοντέλα) έχουν τοποθετήσει την μπροστινή κάμερα στο κάτω μέρος της συσκευής. Η ανάλυση της οθόνης φθάνει τα 2160 x 1080 pixels, με την αναλογία ύψους/πλάτους να κυμαίνεται στο 18:9, σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις. Επιπλέον, προστατεύεται από γυαλί Corning Gorilla Glass 4, που είναι πιο ανθεκτικό στα ατυχήματα.

 

Διπλή κάμερα ΑΙ πίσω

Ακολουθώντας τις τάσεις η Xiaomi με το Xiaomi Mi Mix 2S μπαίνει για πρώτη φορά στα χωράφια της τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιώντας ως κύριο εργαλείο την κάμερα. Την διπλή κάμερα που έχει τοποθετηθεί στην πίσω πλευρά της συσκευής. Η παρουσία της τεχνητής νοημοσύνης είναι αρκετά πιο διακριτική από αντίστοιχες υλοποιήσεις που έχουμε δει στον ανταγωνισμό, με την χρήστη να αντιλαμβάνεται την παρουσία της μέσω της ομώνυμης ένδειξης (ΑΙ – στην πάνω πλευρά της οθόνης) στο περιβάλλον της κάμερας. By default οι λειτουργίες ΑΙ δεν είναι ενεργοποιημένες. Χρειάζεται ο χρήστης να πατήσει επάνω στη σχετική ένδειξη, η οποία από λευκή μετατρέπεται σε μπλε. Η ενεργοποίησή της έχει ως αποτέλεσμα το Xiaomi Mi Mix 2S να αντιλαμβάνεται έναν αριθμό σκηνών (π.χ. πρόσωπο, τοπίο, κείμενο, φυτό). Μόλις π.χ. το φυτό γίνει αντιληπτό ο χρήστης θα ειδοποιηθεί από μία σύντομη ηχητική σήμανση, ενώ θα δει ότι η ένδειξη ΑΙ θα αλλάξει σε ένα σύμβολο που θα υποδεικνύει στο αντικείμενο της λήψης.  

Οι δύο κάμερες του Xiaomi Mi Mix 2S δίνουν ανάλυση 12MP η κάθε μία, με την ευρυγώνια να προσφέρει μεγαλύτερο διάφραγμα (f1.8) και σταθεροποιητή εικόνας, ενώ η telephoto προσφέρει διάφραγμα f2.4. O χρήστης μπορεί πολύ εύκολα να μεταφέρεται από τη μία στην άλλη, μέσω των ενδείξεων 1x, 2x που εμφανίζονται όταν ενεργοποιεί την κάμερα και στο σύνολο των modes που αφορούν στατικές λήψεις. Μοναδική εξαίρεση είναι το μενού του πορτρέτου, όπου η κάμερα κλειδώνει στην telephoto, που είναι ιδανικότερη για τη λήψη προσώπου, αφού κόβει τις αλλοιώσεις που δημιουργεί ένας ευρυγώνιος φακός.

Δείτε και ένα δείγμα φωτογραφιών με τις κάμερες του Mi Mix 2S (πατήστε πάνω τους για μεγέθυνση)

Στην πρώτη από τις δύο φωτογραφίες είναι ενεργοποιημένο το AI που αναγνωρίζει το φυτό ως αντικείμενο της λήψης. Έτσι το αντικείμενό μας στη συγκεκριμένη λήψη δείχνει λίγο πιο ζωντανό σε σχέση με το πως εμφανίζεσαι στη δεύτερη φωτογραφία (πατήστε για μεγέθυνση πάνω στις εικόνες).

Φωτογράφιση από την ίδια γωνία με τηνν ευρυγώνια και με την telephoto κάμερα του Xiaomi Mi Mix 2S.

 

Στον τομέα του video το Mi Mix 2S προσφέρει επιλογές που περιλαμβάνουν αναλύσεις 2160p στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο, 1080p στα 30 και 120fps καθώς και στα 720p με ρυθμό 240fps, παρέχοντας δηλαδή και τη δυνατότητα εγγραφής σε αργή κίνηση. Η selfie κάμερα είναι σχετικά μικρής ανάλυσης (5MP) τουλάχιστον με τα δεδομένα του ανταγωνισμού, ωστόσο έχει φωτεινό διάφραγμα f2.0 αλλά και δυνατότητα εγγραφής video σε full hi definition ανάλυση.

Η ύπαρξή της στην κάτω πλευρά της μπροστινής επιφάνειας σίγουρα ξενίζει, αφού ο χρήστης την έχει συνηθίσει σε άλλο σημείο της συσκευής και είναι δεδομένο ότι ο χρήστης θα χρειαστεί να αναποδογυρίζει τη συσκευή για να τραβήξει μια κολακευτική selfie. Κάτι που το προτείνει και η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία.

 

Πλούσιος εξοπλισμός

Αφήνοντας κατά μέρος τις φωτογραφικές δυνατότητες, το Mi Mix 2S προσφέρει ένα ιδιαίτερα πλούσιο πακέτο εξοπλισμού, που εξασφαλίζει στη συσκευή υψηλή απόδοση, γρήγορες ταχύτητες και απόκριση σε όλες τις συνθήκες. Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα του τελευταίου επεξεργαστή της Qualcomm,  Snapdragon 845, ο οποίος συνδυάζεται με τη RAM των 6GB, που εξασφαλίζουν στο smartphone της Xiaomi τους απαραίτητους πόρους για να τρέξουν ομαλά ακόμα και οι πιο απαιτητικές εφαρμογές. Σε ότι αφορά την απόδοση των γραφικών η ύπαρξη της Adreno 630 GPU μάλλον δεν αφήνει περιθώρια κριτικής.

Η “φαρέτρα” του Mi Mix 2S περιλαμβάνει και άλλα βέλη, όπως ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Διακριτικά τοποθετημένος στην πίσω πλευρά, μακριά από τη διπλή κάμερα ώστε να αποφεύγεται η ακούσια επαφή του δαχτύλου με τους φακούς. Ωστόσο αυτές οι δύο λειτουργίες (κάμερα και fingerprint scanner) μπορούν να συνδεθούν αφού ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το σαρωτή ως ένα ακόμα πλήκτρο ενεργοποίησης του κλείστρου της κάμερας.

Την απαραίτητη ενέργεια στο Mi Mix 2S προσφέρει η μπαταρία χωρητικότητας 3.400mAh. Εκ πρώτης όψεως ίσως δείχνει μικρή, όμως υπερεπαρκεί για χρήση μιας ημέρας, ενώ βεβαίως παρέχει και τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης.

Το Xiaomi Mi Mix 2S κυκλοφορεί μέσα στις επόμενες μέρες στην ελληνική αγορά στην τιμή των 499 ευρώ για την έκδοση με αποθηκευτικό χώρο 64GB. Διαθέσιμη θα είναι και η έκδοση των 128GB, 100 ευρώ πιο πάνω.

XIAOMI MI MIX 2S,SMARTPHONES,XIAOMI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home