Επιχειρηματικότητα: ένα μοναδικό παράδειγμα

Επιχειρηματικότητα: ένα μοναδικό παράδειγμα

Μιας και η Ελλάδα μπορεί να αναγεννηθεί μόνο από τις στάχτες της, ας ολοκληρώσουμε το προηγούμενο άρθρο για την Ελληνική γη, τα προϊόντα της, τη σχετική επιχειρηματικότητα με ένα μοναδικό παράδειγμα. Ήμουν έτοιμος να γράψω συμβουλές σε ποιές πόλεις, ποιά προϊόντα βλέπει κανείς ευκαιρίες, αλλά ...διαβάστε το παρακάτω και θα πάρετε ερέθισμα καλό...

Τι μπορεί να συμβεί αν θέτεις ρεαλιστικούς στόχους, αν ενημερωθείς απο τους ειδικούς της περιοχής για τα πλεονεκτήματα της περιοχής και όλες τις βασικές πληροφορίες, αν ασχοληθείς με καλλιέργειες που έχουν ζήτηση ή/και μέλλον, αν δεν δείξεις εμπιστοσύνη σε εταιρείες και πρόσωπα (λέγε με μεσάζοντα) που υπόσχονται γρήγορα μεγάλα και άκοπα κέρδη, αν λέω αν, εργαστείς προσωπικά σε αγροτική εργασία.

 Διαβάστε αυτούσιο το παρακάτω link και το σκεφτόμαστε μετά!. Πρόκειται για ένα άρθρο-συνέντευξη προφίλ του Σωτήρη Λυμπερόπουλου, του ανθρώπου που γύρισε από τη γη. Είναι μια έμπνευση για την Ελλάδα, τη δημιουργία, τη θετική στάση που πρέπει να έχουμε στο μέλλον! Mετά, αν θέλετε, κάντε μια επίσκεψη στο site που διατηρεί (www.radiki.com) ή/και ακόμη καλύτερα στείλτε του αίτημα φιλίας στο facebook (σαν να επιβραβεύετε αυτή τη στάση και να δείχνετε ότι δυναμώνετε την προσπάθειά του).

Μόνο ένα δεν ξέρω ...αν έπρεπε ο τίτλος του σημερινού Ideacast να ήταν “The Ones Who Do” (από το TEDx Athens 2012). Στην Ελλάδα της μπουρδολογίας και των γκουρού, υπάρχουν ακόμη φωτεινά παραδείγματα και ερεθίσματα ψυχής. Ευχαριστώ μία ακόμη φορά τον φίλο Φραγκίσκο Μονογιό που το ανακάλυψε και το μοιράστηκε στο linkedin.

Δεν θέλω να γράψω τίποτε άλλο σήμερα. Δεν θα είναι πιο σημαντικό από αυτή την ιστορία. Respect!

 

Stay tuned, Τάσος

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home