Το Foursquare ωριμάζει...

Το Foursquare ωριμάζει...

Μία από τις πιο επιτυχημένες εφαρμογές της τελευταίας διετίας είναι το Foursquare, που κάποιοι αρέσκονται να χαρακτηρίζουν και ως “ρουφιάνο”. Η έκδοση 3.0 κατέφθασε και εκεί φαίνεται πλέον προς τα που οδεύει το Foursquare, το οποίο συνεχίζω να πιστεύω ότι έχει πολλά πλεονεκτήματα για έναν ψηφιακό νομά.

Η μεγάλη διαφορά στην έκδοση 3.0 είναι οι προτάσεις που κάνει η εφαρμογή προς τους χρήστες και μάλιστα σε δύο εκδοχές. Η πρώτη είναι το αποκαλούμενο Specials Nearby που ενσωματώνεται στην “ενότητα” Places. Η εφαρμογή - ή πιο σωστά η υπηρεσία- σου προτείνει ορισμένα μέρη που βρίσκονται σε μία αρκετά μεγάλη -θα έλεγα- ακτίνα. Μόνο που τα συγκεκριμένα μέρη -συνήθως καφέ ή εστιατόρια- έχουν προσφορές είτε για την “δήμαρχο” είτε για τα μέλη του Fousquare. Προσφορές του τύπου 20% έκπτωση στον λογαριασμό ή κάτι δωρεάν για τον “δήμαρχο”. Έτσι, έχει νόημα να επιδιώκεις να κάνεις check-in στο συγκεκριμένο μέρος.

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι, όμως η νέα ενότητα με την επωνυμία Explore, όπου η υπηρεσία σου κάνει προτάσεις για μέρη σε μία απόσταση που ορίζει ο χρήστης και η οποία είναι στα 3 χλμ στο default. Οι προτεινόμενες κατηγορίες είναι εστιατόρια (food), καφέ, nightlife, καταστήματα και θεάματα (A&E). Έχω την αίσθηση ότι τα μέρη που προτείνονται έχουν πληρώσει κάτι στο Foursquare για να τα συμπεριλάβει στις προτάσεις του. Αν δεν είναι, τότε το όλο concept γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Προσωπικά, μου φάνηκαν πολύ χρήσιμες αυτές οι προτάσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο που βρέθηκα σε συνοικίες της Αθήνας που δεν κυκλοφορώ πολύ. Θα μου πει κάποιος, ότι κάτι αντίστοιχο έχει και το Google Maps, αλλά για να είμαι ειλικρινής το Foursquare μου φάνηκε αρκετά πιο εύχρηστο.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως πλέον αρχίζουμε να βλέπουμε υπηρεσίες που εκμεταλλεύονται τις πληροφορίες που δίνουν οι χρήστες για το μέρος που βρίσκονται μία δεδομένη στιγμή. Και οι αποκαλούμενες και location based services ίσως να είναι μία από τις βασικές τάσεις στις υπηρεσίες κινητών και Internet τα επόμενα χρόνια.

FOURSQUARE,SOCIAL MEDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home