Πειρατές στο Κοινοβούλιο...

(όχι στο δικό μας)

Deasy @ 30.04.2013
Πειρατές στο Κοινοβούλιο...
Φωτογραφία: http://www.flickr.com/photos/dolldreamer/

Το κίνημα των Πειρατών έχει μια σχετικά μικρή παρουσία στα επίσημα όργανα. Οι Σουηδοί “πειρατές” έχουν δύο έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο, σε κάποια από τα κρατίδια της Γερμανίας υπάρχει επίσης παρουσία των τοπικών πειρατικών κομμάτων στη διαδικασία λήψης αποφάσεως, τι έλειπε; Α ναι, το προφανές, ένας Πειρατής σε βουλευτική έδρα.

Από προχθές Κυριακή το θέμα έχει τακτοποιηθεί. Το ισλανδικό κόμμα των Πειρατών κατάφερε στις εκλογές της χώρας για την ανάδειξη νέου Κοινοβουλίου να περάσει το φράγμα του 5% των ψήφων και να στείλει 3 μέλη του στην εθνική αντιπροσωπεία.

Τώρα, μιας και πιάσαμε τα πολιτικά, τις εκλογές στη χώρα κέρδισε ο κεντροδεξιός συνασπισμός, που ήταν στο τιμόνι όταν η Ισλανδία πτώχευσε.

Επικεφαλής των Πειρατών Ισλανδίας είναι η Μπιργκίτα Γιόνστνοτιρ, το όνομα της οποίας είχε εμπλακεί και στην υπόθεση του Wikileaks, έχοντας μάλιστα προκαλέσει το ενδιαφέρον των Αμερικανών. Η πρόεδρος των Ισλανδών Πειρατών δεν είναι ξένη στο ισλανδικό Κοινοβούλιο, αφού είναι μέλος του από το 2009. Να πούμε και στα δικά μας;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home