Ένας κλοιός για την Google

Deasy @ 01.09.2015
Ένας κλοιός για την Google

Γενικά μιλώντας δεν είναι και λίγα τα ευρωπαϊκά προβλήματα της Google. Σαν να μην της έφταναν οι κατηγορίες που δέχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι χρησιμοποιεί τη δεσπόζουσα θέση της στον χώρο της αναζήτησης για να προωθεί άλλες υπηρεσίες σε βάρος του ανταγωνισμού, έρχεται τώρα μια κίνηση από μια νομική και μία εταιρεία δημοσίων σχέσεων να πυκνώσουν τα σύννεφα.

Οι εταιρείες Hausfeld και Avisa δημιούργησαν την πλατφόρμα GRIP (Google Redress & Integrity Platform) που στόχο έχει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που θεωρούνται πως πλήττονται από τις πρακτικές της Google να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Στα δικαστήρια φυσικά.

Στο μεταξύ, η έρευνα της Κομισιόν καλά κρατεί και την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία απάντησε πως οι πρακτικές της κάθε άλλο παρά βλάπτουν τον ανταγωνισμό. Στο μεταξύ ο ανταγωνισμός φέρεται να διαμαρτύρεται πως η έρευνα των ευρωπαϊκών αρχών έχει τραβήξει σε χρόνο και πως, τέλος πάντων, μία λύση πρέπει να βρεθεί τώρα. Όταν λένε λύση, εννοούν βέβαια, την επιβολή προστίμου σε συνδυασμό με αποφάσεις που θα περιορίζουν τη δύναμη της Google.

Φυσικά στην εταιρεία γνωρίζουν ήδη πως στο παρελθόν η Ε.Ε. δεν έδειξε ιδιαίτερη κατανόηση σε επιχειρήσεις που βρέθηκαν στο επίκεντρο ερευνών. Πρόστιμο 1,35 δισ. δολαρίων είχε επιβληθεί στην Microsoft το 2008, ενώ μόλις πέρυσι η Κομισιόν "φιλοδώρησε" με πρόστιμο ύψους 1,4 δισ. δολαρίων την Intel.

Λες να τριτώσει το κακό; Κατά τα φαινόμενα, θα ξέρουμε προς το τέλος της χρονιάς ή τις αρχές του 2016 το αργότερο.

GOOGLE,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home